Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:40:06

Костянтин Грищенко ознайомився з роботою закладів охорони здоров’я області

05.06.2013   08:20

Перебуваючи з робочою поїздкою в Чернігові, Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко відвідав ряд закладів охорони здоров’я.

Зокрема, Віце-прем’єр-міністр ознайомився з роботою відділення нефрології та гемодіалізу обласної лікарні, яке надає спеціалізовану медичну допомогу хворим із хронічною хворобою нирок V стадії методом гемодіалізу.

У профільних відділеннях Чернігівської обласної лікарні отримують лікування методом гемодіалізу 77 хворих, методом перитонеального діалізу – 22. Для лікування хворих методом гемодіалізу використовується 3 системи водопідготовки на 12 діалізних місць кожна та 26 систем для гемодіалізу.

Також Костянтин Грищенко оглянув приміщення Діалізного медичного центру “Фрезеніус” ТОВ “Фрезеніус Медікал Кер Україна”, яке є провідною компанією на вітчизняному медичному ринку, що надає комплексні послуги для лікування хронічної хвороби нирок V стадії методом гемодіалізу по світових стандартах якості.

Ознайомившись з його роботою, Віце-прем’єр-міністр зазначив, що заклад гарний і медичні послуги, які надаються тут, відповідають найвищому світовому рівню. Він зауважив, оскільки у місті є два медичні заклади, які надають однакові послуги, потрібно розібратися наскільки один доповнює інший, як надалі розбудовувати таку інфраструктуру і в якій формі.

“Допомагати людям, які потребують гемодіалізу, держава просто зобов’язана. І ми будемо це обов’язково робити у співпраці з місцевою владою”, – резюмував Костянтин Грищенко.

“Чернігівський центр серцево-судинної хірургії – це порятунок тим, хто через хвороби серця потребує термінової допомоги та хірургічного втручання.” Про це зазначив Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко 4 червня під час відвідування обласного Центру серцево-судинної хірургії Чернігівської міської лікарні № 2.

Костянтин Грищенко оглянув приміщення, де проводяться операції зі стентування коронарних судин, артерій, вен нижніх, верхніх кінцівок та ознайомився з унікальним обладнанням – рентгено-васкулярним ангіографом, яке дозволяє проводити оперативні втручання з майже стовідсотковим прогнозом на одужання при гострому інфаркті міокарда.

Віце-прем’єр-міністр України відмітив, що даний медичний заклад має все, для того, щоб надавати ефективну медичну допомогу із застосуванням сучасних методів та техніки.
 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.