Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:22:12

На Чернігівщині зростають талановиті та творчі діти

01.06.2013   12:51

1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, в Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка відбулося нагородження переможців обласного конкурсу дитячої творчості «Світ очима дітей», який проводиться серед дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Організатор конкурсу – служба у справах дітей облдержадміністрації.

Цього року захід має особливе значення, тому що 2013 рік проголошений Президентом України Віктором Януковичем Роком дитячої творчості.

Серед близько 400 дитячих робіт, що надійшли на конкурс, були визначені найкращі за трьома номінаціями: «Малюнок», «Рукоділля» та «Декоративне мистецтво», у кожній з яких виділено п’ять вікових категорій ( з 6 до 9 років; з 9 до 12 років; 12 - 13 років; 14 - 15 років та 16 - 18 років).

Від імені голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка привітала дітлахів зі святом та вручила відзнаки переможцям начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Людмила Зеленько.

Вона зазначила, що 1 червня – це не лише свято для дітей, а й особливий день, щоб нагадати суспільству про необхідність дотримання прав дитини як однієї з головних умов формування гармонійної особистості.

„Забезпечення та дотримання прав дитини – пріоритетний напрям політики нашої держави, про що зокрема свідчать нові соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України», реалізація яких – це персональна відповідальність кожного дорослого за створення для дітей умов для всебічного розвитку їх творчих здібностей та сімейного затишку”, - сказала Людмила Зеленько.

„Нехай кожен день буде для вас ясним та сонячним, сповненим новими здобутками. Щоб не лише сьогодні, а щодня ви відчували тепло та турботу своїх близьких, вихователів, педагогів, друзів, щоб у кожного з вас був свій добрий янгол, який би оберігав від усяких негараздів та допомагав здійснювати мрії та твердо йти до досягнення мети”, - побажала вона дітям.

Привітання зі святом та найкращі побажання надійшли також від Міністра соціальної політики України Наталії Королевської.

З нагоди Дня захисту дітей до театру були запрошені діти з обмеженими фізичними можливостями, з малозабезпечених та багатодітних родин, щоб переглянути виставу «Чарівна лампа Аладдіна».

Для переможців конкурсу дитячої творчості свято завершилося веселими іграми та конкурсами у розважальному комплексі «Базис».

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини