Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 12:55:14

Обговорено можливість співробітництва Чернігівщини з Австрійською Республікою

22.05.2013   09:34

21 травня у м. Чернігові з одноденним візитом перебував Торговий Аташе Посольства Австрії Зігдрід Вайдліх. Метою приїзду торгового аташе є ознайомлення з економічним потенціалом та інвестиційними можливостями Чернігова. В ході зустрічі обговорено можливості співпраці між регіональним та австрійським бізнесом.

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло зустрівся з торговим аташе Торгового відділу Посольства Австрії в Україні Зіґфрідом Вайдліхом. У зустрічі також взяли участь в.о. заступника голови облдержадміністрації Леонід Подоляк та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.
Олександр Шанойло детально ознайомив гостя з основними напрямками і подальшими перспективами розвитку області, зазначивши, що Чернігівщина виступає привабливою для інвестування територією та завжди відкрита для конструктивного діалогу і тісної співпраці.
Він також відмітив, що підприємства області потребують підтримку у системі детальної переробки деревини, впровадженні новітніх технологій в сільському господарстві, реалізації продукції тваринництва та виробництві біокормів.

У свою чергу торговий аташе Посольства Австрії в Україні Зіґфрід Вайдліх наголосив на необхідності поглиблення двосторонньої співпраці, зокрема, у сферах сільського господарства і туризму та висловив сподівання, що вона буде взаємовигідною для обох сторін.

У Чернігівській міській раді його зустріли перший заступник міського голови Сергій Андрос, заступник міського голови Анна Романова і начальник управління стратегічного розвитку міста та туризму міської ради Борис Атрощенко. У заході також взяли участь керівники провідних підприємств запропонованих посольством Австрії галузей, зокрема: ПАО “ЧеЗаРа”, Чернігівського механічного заводу, науково-виробничого об’єднання групи компаній “МАГР”, інституту сільськогосподарської мікробіології аграрної академії наук України, туристичних агентств та ін.

Перший заступник міського голови Сергій Андрос зазначив, що міська влада готова вести діалог з іноземними партнерами для налагодження взаємовигідного співробітництва. Він підкреслив, що у минулому році обсяг експорту підприємств м. Чернігова у Республіку Австрія склав 453 тис. $ або 0,3% всіх експортних поставок, при цьому обсяг імпорту був дещо вищим – 1,9 млн. $ (0,8%). На його переконання, зустріч з торговим аташе посольства Австрії має стати стимулом для активізації партнерських відносин двох країн.

Заступник міського голови Анна Романова провела коротку презентацію ресурсного потенціалу м. Чернігова, відзначивши багату історико-культурну спадщину, найдавніші пам’ятки минулого. Зазначено, що вигідне географічне і геополітичне положення Чернігова також сприяє розвиткові всебічних зв’язків з міжнародними партнерами.

Під час спілкування з керівниками підприємств міста та ознайомлення з можливими напрямками співробітництва Зігдрід Вайдліх висловив приємне здивування позитивною динамікою розвитку ряду підприємств Чернігова та вважає реальною можливістю активізацію співробітництва між двома країнами. За його словами, сьогодні Україна на 5-мі місці по вкладанню австрійських інвестицій, проте відносини з Черніговом поки не налагоджені.

Зігдрід Вайдліх підкреслив, що в його країні існує багато бізнес-компаній, які зацікавлені у вкладанні коштів в українську економіку, проте, вони володіють обмеженою інформацією про Україну. Він зауважив, що необхідно на міждержавному рівні більш рекламувати Україну та, зокрема, Чернігів, і зацікавити конкретними проектами. Він наголосив, що Австрія налаштована на пошук надійних партнерів в Україні, зокрема, у таких напрямках, як сільське господарство, машинобудування, енергозберігаючі технології, сфера туризму та ін.

Торговий аташе повідомив, що 11 червня у Відні відбудеться зустріч торгових представництв різних країн, яка, на його думку, дасть новий поштовх для розширення співробітництва з українськими партнерами. Він також зазначив, що європейські компанії сподіваються на підписання Угоди про Асоціацію України з Євросоюзом, частиною якої є положення про зону вільної торгівлі, що має благотворно вплинути на пожвавлення бізнесу.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини