Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:52:39

У Чернігові громадськість вшанувала пам’ять жертв Другої світової війни

08.05.2013   23:35Агенцiя

8 травня у Чернігові традиційно біля меморіалу “Жертвам фашизму” представники обласних і міських організацій Української народної партії, Народного Руху України, партії “УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка”, ВО “Свобода”, Партії “Реформи і Порядок”, Всеукраїнського об’єднання ветеранів і ВГО “Просвіта” імені Тараса Шевченка вшанували пам’ять жертв Другої світової війни.

Як відомо, з 2005 року щороку світова спільнота 8 травня і 9 травня відповідно резолюції Генеральною Асамблеєю ООН (Резолюція №A/RES/59/26 від 22 листопада 2004 року) проводять заходи, які присвячені пам’яті жертв Другої світової війни.

Настоятель Кафедрального собору Святої великомучениці Катерини Української православної церкви Київського Патріархату отець Євген Орда відслужив поминальне богослужіння за загиблими 15 тисячами бійцями Червоної Армії, які вели бої в районі Подусівки з німецькими військами під час оборони Чернігова у 1941 році і потрапили в полон, а також мирними жителями – жертвами окупаційної влади.

Сергій Аверченко, народний депутат України, голова Чернігівської обласної організації політичної партії “УДАР”, під час меморіального мітингу, присвяченому пам’яті жертв Другої світової війни, згадав про загиблих 15 родичів від рук карателів та спалене рідне село Клюси Щорського району на Чернігівщині. Він підкреслив, що та страшна війна принесла смерть і горе практично всім родинам українського народу.

Сергій Соломаха, заступник голови Чернігівської обласної організації УНП наголосив, що у 2004 р. ООН винесла резолюцію вважати 8, 9 травня днями скорботи за загиблими і примирення, а влада в Україні це ігнорує, продовжуючи ідеологічну політику неіснуючої комуністичної імперії, яка теж винна у війні та таких жахливих жертвах. Він запропонував нарешті поставити на території меморіалу “Жертвам фашизму” на братських могилах Хрест за існуючими в нашій країні християнськими традиціями за загиблими.

Анатолій Шацький, голова Чернігівської міської організації Народного Руху України, привернув увагу до сумного факту усунення місцевої влади від належного догляду за могилами. Реакцією на його виступ стало очищення від бруду після Молебну безіменних стел, що символізують 15 тисяч загиблих.

Голови чернігівських міських організацій УНП і НРУ Сергій Черняков та Анатолій Шацький поклали спільний вінок “Жертвам Другої світової війни від УНП і НРУ”, а народний депутат України, голова Чернігівської обласної організації політичної партії “УДАР” Сергій Аверченко – вінок жертвам тоталітарного комуністичного режиму від партії “УДАР”.

 

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини