Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:34:55

Передсвяткова зустріч з ветеранами

08.05.2013   17:17

8 травня, керівники області та міста Чернігова зустрілися з ветеранами Великої Вітчизняної війни з нагоди Дня Перемоги.

Традиційний урочистий захід, присвячений 68-й річниці Великої Перемоги, проходив у 8-му навчальному центрі Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури України. Колишніх фронтовиків та трудівників тилу привітали голова обласної ради Анатолій Мельник, голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, голова обласної організації ветеранів України Анатолій Москаленко, інші керівник.

Учасники урочистостей хвилиною мовчання вшанували загиблих і померлих у післявоєнний час героїв, чиє життя залишилося зразком для нащадків.

Голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко привітав ветеранів у 8 навчальному центрі Держспецслужби транспорту. За словами Володимира Хоменка, в області реалізується низка громадських ініціатив. Це і відродження героїко-патріотичного руху в навчальних закладах, і посилена увага до упорядкування місць, пов'язаних з подіями Великої Вітчизняної. Так, через 70 років було відновлено історичну справедливість з вшанування на державному рівні пам'яті жертв Корюківської трагедії.

 Звертаючись до присутніх, голова обласної ради Анатолій Мельник зауважив, що в історії кожного народу є свої  знаменні події і дати, велич яких не підвладна часу. Для усіх нас - це 9 травня, День Великої Перемоги над фашистськими загарбниками, чергову річницю якої нині відзначаємо.

У своєму виступі О.Соколов назвав символічним той факт, що зустріч проходить саме у 8-му навчальному центрі Державної спеціальної служби транспорту, адже історія цієї військової частини нерозривно пов'язана з Черніговом. "Тут бережуть і примножують традиції патріотизму та військового братерства, що мають витоки з часів Великої Вітчизняної війни", - сказав він. За словами міського голови, 68-ма річниця Великої Перемоги є важливою та пам'ятною датою. "З особливою гордістю ми зустрічаємо цей день, що для українського народу став прикладом самовідданої любові до Батьківщини, самопожертви і патріотизму", - підкреслив О.Соколов.

За проявлену мужність у роки війни, вагомий внесок у розвиток ветеранського руху, героїко-патріотичне виховання молоді та з нагоди Дня Перемоги голова обласної ради Анатолій Мельник, голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, Чернігівський міський голова Олександр Соколов вручили ветеранам почесні грамоти та відзнаки.

З нагоди свята офіцери навчального центру поклали квіти до пам'ятника воїнам-визволителям та пам'ятника Тарасу Шевченку. Відбувся показовий виступ почесної роти 8-го навчального центру Державної спеціальної служби транспорту. Завершився захід святковим концертом.


 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини