Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:10:04

Жоден ветеран області не повинен залишитися поза увагою

06.05.2013   12:39

Наше завдання і наш обов’язок – побувати і поспілкуватися з кожним ветераном Чернігівщини напередодні Дня Перемоги. Особливо з тими, хто перебувають у шпиталях, лікарнях і будинках-інтернатах та потребують особливої уваги. Про це сказав голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час розмови з представниками ЗМІ. На його думку, одна складова свята – це наше відношення до цієї дати, увіковічення пам’яті загиблих, інша – вшанування безпосередньо кожного, хто наближав Велику Перемогу. Адже сьогодні це вже люди досить похилого віку і не всім здоров’я дозволяє брати участь у святкуваннях.

Як повідомив Володимир Хоменко, в області до Дня Перемоги готується цілий комплекс відповідних заходів, урочистостей абсолютно по всіх населених пунктах. Виконання плану заходів та виплати одноразової грошової допомоги ветеранам війни голова облдержадміністрації тримає на особистому контролі.

Органи центральної та місцевої виконавчої влади в першу чергу мають дбати про підвищення рівня життя українських ветеранів, вирішувати всі питання, пов’язані з поліпшенням житлових і побутових умов, забезпеченням їх висококваліфікованою медичною допомогою. На цьому наголошував Президент України Віктор Янукович під час засідання Організаційного комітету з підготовки і відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

На виконання завдань, поставлених Президентом України, на Чернігівщині забезпечується соціальний захист ветеранів війни. В області їх проживає майже 60 тисяч та понад 11 тис. членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни.

Зокрема, відповідно до чинного законодавства ветеранам війни надаються пільги на оплату житлово-комунальних послуг, твердого палива і скрапленого газу, послуг зв’язку та інші пільги. Станом на 01.03.2013 на надання пільг, в тому числі ветеранам війни, спрямовано 31,5 млн гривень.

Щороку ветеранам війни виплачується разова грошова допомога до 5 травня. У 2012 році її отримали 72,3 тис. ветеранів війни та членів сімей загиблих, на виплату якої було спрямовано 30,8 млн гривень. У 2013 році розмір грошової допомоги ветеранам війни збільшено проти 2009 року в 2,2-4,5 рази. Так, якщо в 2009 році інвалід війни І групи отримував 540 гривень, то в 2013 році – вже 2415 гривень, або на 1875 гривень більше.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини