Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:57:44

Засідання круглого столу “Медіа – підтримка просування гендерної рівності в місцевих громадах”

24.04.2013   08:19Агенцiя

Чи є взаємозв’язок забезпечення ґендерної рівності та соціально-економічного розвитку держави? Як на наше життя впливають невикорінні ґендерні стереотипи? Як висвітлення проблеми гендерної рівності у ЗМІ впливає на формування ґендерної свідомості?

 “Медіа–підтримка просування гендерної рівності в місцевих громадах”

“Медіа–підтримка просування гендерної рівності в місцевих громадах”

На ці та інші питання намагались знайти відповідь учасники круглого столу “Медіа–підтримка просування гендерної рівності в місцевих громадах”, який провели Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації та Чернігівська обласна організація Спілки жінок України днями в приміщенні підприємства “Навчально – методичний центр” профспілок.

Метою проведення цього заходу є обговорення питань щодо розширення співпраці органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій та ЗМІ у напрямку впровадження гендерних підходів у різних сферах життєдіяльності місцевих громад, здійснення впливу на громадську думку щодо подолання гендерних стереотипів, формування сучасної гендерної культури, зокрема, у молодіжному середовищі.

Засідання круглого столу відкрила Сердюк Оксана – директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, яка зазначила, що важлива роль у зміні ставлення суспільства до проблеми гендерної рівності, формуванні в регіоні державної політики в сфері забезпечення рівності прав жінок і чоловіків належить засобам масової інформації. Вона підкреслила, що прийнята Комплексна обласна програма підтримки сім’ї, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми на період до 2016 року дозволить забезпечити формування на регіональному рівні цілісної системи комплексних заходів, спрямованих на впровадження гендерних підходів в усі сфери життєдіяльності суспільства.

Про роль громадських жіночих організацій в просуванні гендерної рівності в засобах масової інформації розповіла присутнім Дорожкіна Ірина – директор підприємства “Навчально-методичний центр” профспілок, голова обласної організації Спілки жінок України.

Ковальчук Володимир ознайомив учасників заходу з результатами досліджень щодо трансформації сучасних ґендерних стереотипів у молодіжному середовищі, проведених шляхом опитування студентів вищих навчальних закладів міст Чернігова та Ніжина.

43% юнаків та дівчат вважають, що поведінка сучасної молоді щодо визнання ґендерної рівності змінилась у кращий бік порівняно зі старшими поколіннями. Проте 68% опитаних зазначили, що в сучасному молодіжному середовищі ще продовжують існувати ґендерні стереотипи. Тільки кожна третя молода людина вважає, що сучасний шлюб є ґендерно рівноправним.

На засіданні круглого столу виступили та взяли участь в обговоренні: Лариса Юда, заступник директора інституту історії, етнології та правознавства ім. О.М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка, радник голови облдержадміністрації з гендерних питань; Світлана Задорожна, кандидат економічних наук, доцент Чернігівського державного технологічного університету; Тетяна Бойко, директор агенції стратегічних комунікацій “Прайм Медіа”, куратор проекту “Чиста політика”; Олена Мухіна, лікар акушер-гінеколог міського Центру планування сім’ї; Олена Яковчук, заступник директора з виховної роботи Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 29.

У ході обговорення учасниками підкреслювалося значення ґендерної просвіти журналістів, оскільки в повсякденному житті нерідкими є випадки поверхового висвітлення проблеми гендерної рівності у ЗМІ, які великою мірою впливають на формування ґендерної свідомості суспільства. Крім того, наголошувалось на необхідності використання новітніх засобів масової комунікації – соціальних мереж для просування ідеї ґендерного рівноправ’я. Особливо актуальним це є для молоді.

У роботі круглого столу взяли участь представники органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських організацій, засобів масової інформації, освітяни, викладачі та студенти вищих навчальних закладів.


За повідомленням Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини