Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:06:22

Понад 58 тисяч дітей Чернігівської області оздоровляться та відпочинуть цього літа

19.04.2013   08:52

У 2013 році на Чернігівщині планується забезпечити оздоровчими та відпочинковими послугами понад 58 тисяч дітей шкільного віку, що становить 67 % від їх загальної кількості.

При цьому пріоритет надаватиметься саме оздоровчим послугам, питома вага яких має бути не нижче 43%. На це передбачається використати понад 43 млн грн. Про це зазначив в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика 18 квітня під час засідання обласної міжвідомчої комісії з організації відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді, на якому окреслили головні завдання з підготовки і проведення літньої оздоровчої кампанії 2013 року.

За інформацією директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Оксани Сердюк, минулорічна кампанія в області була проведена на достатньо високому рівні. Область значно покращила свої результати щодо охоплення дітей оздоровчими та відпочинковими послугами й увійшла у десятку кращих на Україні.

Щоб утримати ці позиції та забезпечити оздоровлення та відпочинок якомога більшої кількості дітей необхідно чітко скоординувати роботу на місцях, правильно розставити акценти і здійснювати контроль за якістю і безпечністю послуг.

Головними ж завданнями, як і минулого року, є забезпечення якісного харчування, медичного обслуговування, змістовного дозвілля, організації безпечного перебування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку, максимального дотримання санітарно-гігієнічних норм, протипожежної безпеки, безпеки на водоймах та ефективний підбір кваліфікованих кадрів для закладів оздоровлення та відпочинку. Враховуючи акценти нових соціальних ініціатив Президент України Віктора Януковича, слід також приділити увагу відновленню дитячих спортивних майданчиків, що сприятиме розвитку і оздоровленню дітей.

Улітку поточного року на Чернігівщині планують функціонувати 26 закладів оздоровлення. Після проведення ремонту планують відновити свою роботу дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Веселка» (Прилуцький район), позаміський заклад «Дивосвіт» (колишній «Юний хімік») та заклад оздоровлення та відпочинку «Казковий-2» (Менський район).

Відпочинкові послуги в області надаватимуть 504 табори з денним перебуванням, 13 таборів праці і відпочинку та 2 наметові містечка. Підсумовуючи результати засідання, Юрій Музика закликав усіх до плідної співпраці і злагоджених дій з метою досягнення гарних результатів у збереженні та покращенні здоров’я якомога більшої кількості дітей області.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини