Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:05:54

Накладено 112 штрафів загальною сумою 857 412,0 гривень

16.04.2013   08:07Агенцiя

Інформація щодо діяльності Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Чернігівській області у І кварталі 2013 року.


Контрольно-інспекційна робота у сфері державного архітектурно-будівельного контролю.

Упродовж першого кварталу 2013 року Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у Чернігівській області відповідно до наданих повноважень забезпечувалось виконання покладених на неї завдань, у тому числі щодо реєстрації декларацій про початок виконання будівельних робіт, повідомлень про початок виконання підготовчих робіт, повідомлень про початок виконання будівельних робіт, декларацій про готовність об’єктів до експлуатації.

З початку 2013 року (станом на 01.04.2013 р.) у відповідності до Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності”:
– зареєстровано 2 повідомлення про початок виконання підготовчих робіт на об’єкти будівництва I-II категорій складності;
– зареєстровано 298 повідомлень про початок виконання будівельних робіт на об’єкти будівництва I-II категорій складності;
– повернуто на доопрацювання 5 повідомлень про початок виконання будівельних робіт на об’єкти будівництва I-II категорій складності;
– зареєстровано 1 декларація про початок виконання підготовчих робіт на об’єкті будівництва IІI категорії складності;
– зареєстровано 169 декларацій про початок виконання будівельних робіт на об’єкти будівництва I-III категорій складності;
– повернуто на доопрацювання 23 декларації про початок виконання будівельних робіт на об’єкти будівництва I-III категорій складності;
– зареєстровано 206 декларацій про готовність об’єктів до експлуатації;
– повернуто на доопрацювання 30 декларацій про готовність об’єктів до експлуатації;
– зареєстровано 112 декларацій про прийняття в експлуатацію самочинно збудованих індивідуальних житлових будинків, господарських будівель та споруд, громадських будівель;
– відмовлено у реєстрації декларацій про прийняття в експлуатацію 9 об’єктів.

Інспекцією вживаються заходи по усуненню порушень містобудівного законодавства, зокрема, за 3 місяці 2013 року під час проведення перевірок відповідності виконання будівельних робіт вимогам державних стандартів, будівельних норм і правил, технічним умовам, затвердженим проектним рішенням та додержання встановленого порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, проведено – 25 планових перевірок, 291 позапланову перевірку за результатами яких видано 98 приписів, накладено 112 штрафів загальною сумою 857 412,0 гривень.

Не звертаючи уваги на прийняті законодавчі акти щодо посилення відповідальності та вдосконалення державного регулювання у сфері містобудівної діяльності, суб’єкти містобудування продовжують порушувати містобудівне законодавство, про що свідчить сума накладених Інспекцією штрафів.


Робота зі зверненнями громадян та організацій.

За 3 місяці поточного року надійшло поштою 585 кореспонденцій, з них – 44 звернення громадян, 11 звернень – на особистому прийомі.


 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини