Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:08:00

З сьогоднішнього дня в Україні починають діяти спецмита на іномарки

13.04.2013   11:07Агенцiя

В Україні 13 квітня набуває чинності рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, згідно з яким вводяться трирічні спецмита на імпорт нових авто. Відповідне рішення було опубліковано у виданні Урядовий кур’єр.

Спеціальні заходи застосовуються на три роки шляхом впровадження спеціального мита щодо імпорту в Україну легкових автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння з іскровим (бензиновим) запалюванням залежно від робочого об’єму циліндрів двигуна:

– Більше 1000 куб. см, але не більше 1500 куб. см – у розмірі 6,46% (код УКТ ЗЕД 8703 22 10 00);

– Більше 1500 куб. см, але не більше 2200 куб. см – у розмірі 12,95% (код УКТ ЗЕД 8703 23 19 10).

Експерти про скасування 13% надбавки: падіння цін на авто не варто очікувати

Нагадаємо, 14 березня, уряд ввів новий збір, який торкнеться іномарок, що імпортуються в Україну, йдеться в повідомленні Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів.

Також повідомлялося, що введення урядом спеціальних мит на ввезення машин з об’ємом двигуна 1-2,2 л дасть автовиробникам можливість використовувати весь потенціал місцевих заводів, які зараз завантажені менше ніж на 20%.

У свою чергу, Європейський Союз закликав Україну скасувати введення з 13 квітня спеціальних мит на імпорт легкових автомобілів з робочим об’ємом двигуна від 1 тис. куб. см до 2,2 тис. куб. см у розмірі 6,46-12,95% від їх вартості. “Ми закликаємо Україну переглянути й відкликати своє рішення, оскільки йому не вистачає належного юридичного обґрунтування, й воно чинить негативний вплив на економічні інтереси ЄС”, – повідомили в представництві ЄС в Україні.

http://ua.korrespondent.net/business/auto/1542603-z-sogodnishnogo-dnya-v-ukrayini-pochinayut-diyati-specmita-na-inomarki

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини