Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:46:19

Олександр Ковальов не бачить приводів для паніки

12.04.2013   21:15Агенцiя

Особистим поглядом на проблеми, які сьогодні найбільше турбують мешканців Чернігова, поділився депутат міської ради, секретар постійної комісії з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин Олександр Ковальов.

Про боротьбу зі стихією

- Нещодавно, коли необхідно було ліквідувати наслідки великого снігопаду, всі ми побачили, як дружно працюють люди в нашому місті. Гуртом ми змогли досить швидко упоратися з наслідками негоди.

Сьогодні, через інтенсивне танення великої кількості снігу, в нашому регіоні виникла загроза підтоплень підвалів багатоповерхівок, приватних господарств. Проблемні райони по місту і за його межами існують. Але слід відзначити, що ніякої паніки в місті немає. Комунальні та рятувальні служби уже відпрацювали план дій у надзвичайних ситуаціях. Спільними зусиллями вони працюють чітко і узгоджено, здійснюють відкачування води у всіх випадках загрози підтоплення.

Проблема існує, це треба визнати  і обов’язково вирішити. Я вважаю, що необхідно провести фахове обстеження і там, де це потрібно встановити спеціальну підземну дренажну систему. Хоча проведення цих робіт потребує виділення значних коштів, можна продумати механізм співфінансування.

Я і мої колеги в разі наступу води й виникнення загрози життю чи майну наших співгромадян будемо всіляко сприяти координації зусиль відповідних служб.

Про збереження пільгових пасажирських перевезень

- В нашій державі пільгові перевезення регулюються Законом України «Про автомобільний транспорт». Сьогодні в Чернігові ДП «Пассервіс» - основний перевізник до дачних масивів. Їхній транспорт не новий, а отже потребує оновлення, графік перевезення не зовсім влаштовує потреби населення.

А основна проблема в тому, що не завжди вчасно і в повних обсягах перевізники отримують субвенцію з державного бюджету за перевезення пільгових категорій. На мій погляд, дотації розподіляються неправильно. Існує категорія пільговиків, які не часто користуються громадським транспортом, а фактично дотація на них іде. Натомість існує й така категорія пенсіонерів, для кого використання пільгового проїзду є ключовим моментом власної «комерції».

Перевізники ж весь час переживають складні часи, тому що постійно зростають витрати на дизельне паливо, мастила, газ та запчастини.

Я вважаю, що необхідно автобуси взяти в комунальну власність, тобто придбати їх для нашого тролейбусного управління. Таким чином ми зможемо регулювати й розподіл субвенції, і вимагати дотримання якості організації перевезень.

Про земельні питання

- Зараз міська рада готується до чергового засідання, проходять засідання постійних комісій. Всім відомо, що з початку року через зміни в законодавстві сесія не розглядала земельні питання. Заяви від громадян надходять постійно, але вони до цього часу не розглядались.

Проте деякі земельні питання вже  попередньо розглянуто на засіданні комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин. На сесії, яка відбудеться 19 квітня, вони будуть розглянуті та вирішені.

Сподіваємося на чимскоріше прийняття законопроекту, яким буде скасовано держмито за витяги з Держреєстру з органів місцевого самоврядування. Адже платити щоразу по 120 гривень – це для міського бюджету відчутна сума. Думаю, що зовсім скоро ми зможемо повернутися до нормального режиму роботи й відновимо розгляд земельних питань.

Ігор Становий

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини