Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:02:16

У Чернігові готуються до відзначення Дня Перемоги

11.04.2013   13:07

У Чернігові триває підготовка до відзначення 68-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Міський голова Олександр Соколов взяв участь у засіданні організаційного комітету в Чернігівській облдержадміністрації, де також обговорювалася підготовка до відзначення 70-річчя визволення України та 70-річчя Перемоги упродовж 2014-2015 років.

За словами міського голови, на сьогодні у Чернігові проживають понад 12 тис. ветеранів війни, у тому числі понад 2 тис. інвалідів війни. Органи місцевого самоврядування прагнуть приділити представникам старшого покоління належну увагу та турботу. У розпорядженні міського голови стосовно відзначення цих пам'ятних дат звертається увага на проведення зустрічей з ветеранами у районах міста, а також на підприємствах, в організаціях та установах.

Окремо зроблено акцент на впорядкуванні місць поховання невідомих солдатів, пам'ятників і пам'ятних знаків, меморіалів, обелісків. Ця робота проводиться систематично.

"У рамках відзначення 70-ої річниці визволення Чернігова і Чернігівщини від фашистських загарбників плануємо відкрити кілька меморіальних дошок на будинках, у яких жили Герої Радянського Союзу. Зараз у місті встановлено 35 таких меморіальних дошок", - зазначив О.Соколов.

У рамках святкування 68-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні планується проведення ХІ міського фестивалю культури і мистецтв "Чернігівська весна". Традиційно відбудуться покладання квітів у сквері імені М.Попудренка та на Меморіалі Слави, урочиста хода, тематично-концертна програма до Дня Перемоги і святковий феєрверк на Красній площі. Основною буде концертна програма на центральній площі міста, проте урочисті заходи також відбудуться у ще чотирьох мікрорайонах Чернігова.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.