Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:37:23

І. Куровський: "Останні сім років я працюю у парламенті як народний депутат України і не маю ніякого стосунку до бізнесу"

27.03.2013   12:41

"Чернігівський монітор" запропонував своїм читачам сформулювати сім запитань народним депутатам, які представляють Чернігівщину, п'ять питань загальних для всіх депутатів і два індивідуальних.

Куровський Іван

Куровський Іван

Сьогодні наша редакція отримала відповідь від народного депутата України Куровського Івана Івановича.

1. Оцініть, будь ласка, Вашу роботу у Верховній Раді в перші 100 днів. Чи вдається реалізовувати намічене?

За 100 днів роботи парламенту законодавчий орган працював тільки 7 днів. Незважаючи на те, що парламент був недієздатний тривалий час, моя законотворча робота велась і буде продовжуватись. Я - співавтор проекту Закону "Про введення мораторію на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров'я", який зареєстровано та найближчим часом буде розглянуто у сесійній залі.
Зараз я працюю над розробкою наступних законопроектів: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про аренду землі" (щодо захисту прав орендодавців), про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" (щодо збільшення держзамовлення для навчальних закладів з підготовки спеціалістів для агропромислового комплексу), про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (щодо збільшення асигнувань для розвитку аграрного сектору, в тому числі тваринництва), про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (щодо надання субвенцій на соціально-економічний розвиток Чернігівської області).
Варто зазначити, що наприкінці грудня 2012 року було вирішено питання щодо сплати боргів по зарплатах працівникам бюджетної сфери та погашення боргів за енергоносії у сумі 195 млн. грн Моє звернення до Голови уряду Миколи Азарова щодо вирішення цієї проблеми дало позитивний результат.

2. Що саме Ви особисто пролобіювали для Чернігівщині за цей період?

Громада, а саме понад 700 мешканців сіл Макіївка та Пустотине Носівського району, звернулась до мене як до народного депутата з проханням посприяти забороні закриттю закладів медичної сфери. Ця проблема торкнулась не тільки Носівського, а й Ніжинського районів.  Я відреагував - зустрівся з працівниками медичних закладів та "виніс" цю проблему на всеукраїнський рівень. У Верховній Раді зареєстровано проект Закону "Про введення мораторію на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров'я". Я вважаю, що має вибудовуватись системна робота, направлена на створення умов та матеріально-технічного забезпечення діяльності медичних установ. Реформування медичної сфери не повинно зводитись до закриття медзакладів та скорочення їх працівників.
Зараз я працюю над розробкою наступних законопроектів: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про аренду землі" (щодо захисту прав орендодавців), про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" (щодо збільшення держзамовлення для навчальних закладів з підготовки спеціалістів для агропромислового комплексу), про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (щодо збільшення асигнувань для розвитку аграрного сектору, в тому числі тваринництва), про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (щодо надання субвенцій на соціально-економічний розвиток Чернігівської області).  Я планую, що у квітні-травні мною будуть внесені пропозиції щодо змін у державному бюджеті у сумі 47 млн. грн, які будуть витрачені на соціально-економічний розвиток області.
За мого сприяння наприкінці грудня 2012 року було вирішено питання щодо сплати боргів по зарплатах працівникам бюджетної сфери та погашення боргів за енергоносії у сумі 195 млн. грн              

3. Назвіть головні проблеми Чернігівської області, які потрібно вирішити в першу чергу. Чи є у Вас "рецепти" вирішення цих проблем?

Проблем, як і добрих справ, є багато. У найближчі місяці мною будуть внесені зміни до Закону України "Державного бюджету України на 2013 рік" (щодо надання субвенцій на соціально-економічний розвиток Чернігівської області). Кошти, які будуть виділені для Чернігівщині, підуть на вирішення першочергових проблем.

4. Чи є серед Ваших помічників відомі на Чернігівщині  люди? Хто вони і за що відповідають?

Помічники-консультанти - на постійній основі: Тіга О.О.- відповідальна за зв'язок з органами державної влади, місцевими органами виконавчої влади та з громадськими організаціями, Медведєва Л.М. - відповідальна за опрацювання законодавчих ініціатив народного депутата та підготовку експертних висновків законопроектів які внесені на розгляд ВРУ, Личов І.І.- відповідальний за роботу з громадськими приймальнями та виборцями округу 209, Шкіль З.З. Помічники-консультанти на громадських засадах: Кравченко М.П. - депутат Носівської міської ради; Білецька А.М., Шахматова Т.А., Омельченко П.А, Ленська А.В., Куровський Ф.І., Карапута Л.М., Конопацький К.О.

5. Наведіть, будь ласка, кількісні показники Вашої діяльності за перші сто днів роботи у парламенті: кількість депутатських запитів та звернень, виступів у сесійній залі, участь в роботі парламентських комітетів, зустрічі з виборцями та перерахуйте, які законопроекти подані за Вашої участі.

Кількість депутатських запитів та звернень - 60,
участь в роботі парламентських комітетів - 3,
зустрічі з виборцями  - 9 (м. Ніжин - 3, Носівський р-н с. Макиївка -1, Носівський р-н с.Червоні Партизани - 1, Носівський р-н с. Степові Хутори - 1, с. Мрин - 1,  Срібнянський р-н с. Сокиринці - 1)
Зареєстровано проект Закону "Про введення мораторію на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров'я", співавтором якого я є. У найближчий час будуть подані законопроекти для розгляду у парламенті, над створенням яких я працюю.  

6. Чи правда, що Ви залишилися у політиці тільки для того, аби захистити свій бізнес?
    
Останні сім років я працюю у парламенті як народний депутат України і не маю ніякого стосунку до бізнесу.
Компанії "Житло-Буд" та "Агропрогрес", засновником яких я був, працюють на загальних умовах як всі інші вітчизняні підприємства та не мають ніяких преференцій.

7. Багато хто вважає Вас політично безпринципним: то Ви з БЮТом, то з Партією регіонів. Ви увійшли до провладної більшості, а Ваші помічники активно допомагають опозиції. Як Ви прокоментуєте цю ситуацію?

Про мою роботу в окрузі говорять мої справи. Тільки за останній рік Носівська центральна районна лікарня отримала апарат штучної вентиляції легенів, а лікарям було вручено три ордери на квартири. Ніжинській міській лікарні - подаровано реанімобіль. Для дитячого санаторію "Пролісок" в Ніжинському р-н с. М. Кошелівка, де лікуються діти, позбавлені батьківського піклування, та з малозабезпечених сімей з всієї області -  придбано котел для опалення. За моєї допомоги було придбано та подаровано сучасний стоматологічний кабінет для Варвинської центральної районної лікарні, а село Сокиринці - газифіковано. Крім того, я постійно допомогаю школам, дитсадочкам,  церквам і просто людям, які звертаються за допомогою. Я допомогав і буду допомогати всім, хто працює для людей, незалежно від політичного окрасу.  

Проект "Гола правда" від чернігівських депутатів: незручні запитання читачів – відверті відповіді обранців» є власною ініціативою інформ-агенції "Чернігівський монітор", який не фінансується жодним грантом, політичною силою чи народним обранцем.

Читачі надіслали 126 запитань. З них були сформульовані запитання народним депутатам, які вони отримали особисто. Як і було обіцяно, відповіді народних обранців розміщуються на сайті"Чернігівський монітор". 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини