Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:40:20

У діалозі народжується істина

22.03.2013   11:14

Міські податківці постійно проводять роз’яснювальну роботу як індивідуального, так і масового характеру щодо змін у податковому законодавстві.

У першу чергу це семінари. Вони проводяться щомісяця. Черговий з них відбувся у приміщенні податковій інспекції на тему: “Податковий кодекс України: застосування його положень”. Фахівці інспекції роз’яснювали практику застосування окремих норм кодексу.

Відкриваючи зустріч заступник керівника міських податківців Лариса Сич наголосила, що податківці з розумінням сприймають проблеми платників податків, тому зацікавлені в якомога швидкому та оптимальному їх вирішенню. Вона висловила переконання, що такі семінари приносять надзвичайну користь платникам податків у поглибленні знань податкового законодавства, сприяють налагодженню партнерських стосунків між податківцями та платниками податків. Коротко повідомила про стан надходжень платежів до бюджетів з початку року.

Питання щодо обчислення та сплати податку на прибуток, з якими найчастіше звертаються платники податків, та зміни до ПКУ щодо цього податку, роз’яснила заступник начальника управління оподаткування юридичних осіб.

Про сплату податку на додану вартість в умовах нових методів його адміністрування розповіла начальник адміністрування податку на додану вартість.

Начальник управління інформатизації та обліку платників податків звернув увагу на плюси подання податкової звітності засобами телекомунікаційного зв’язку. Застосування Інтернету з кожним роком стає все більше невід’ємною частиною нашого життя. Зараз важко уявити собі будь-яку сферу діяльності, яка б не використовувала його можливостей та переваг. Також він повідомив присутніх про роботу відділу видачі безкоштовних сертифікаційних електронних ключів.

Ще розглядалися питання оподаткування доходів фізичних осіб, збору за спеціальне використання води, сплата екологічного податку, декларування доходів громадян, отриманих у 2012 р., податок на нерухоме майно тощо.

У другій частині семінару платники податків мали змогу індивідуально задати запитання лекторам і на кожне отримали відповідь.

Такі форми спілкування корисні обопільно як для платників податків, так і для податківців. По – перше, у діалозі як відомо, народжується істина, а по – друге податківці вчаться разом з платниками.


Підготувала Ірина Берегова
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини