Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:04:34

Наталія Королевська: "Крок за кроком ми маємо вирішувати питання, за які несемо спільну відповідальність перед людьми"

20.03.2013   08:10

На цьому Наталія Королевська наголосила під час зустрічі з працівниками соціальної сфери Чернігівської області, в ході якої окреслила основні завдання, що стоять перед Міністерством соціальної політики і працівниками соціальної сфери в цілому.

Це, зокрема, розвиток сфери зайнятості і створення робочих місць; досягнення справедливості в системі пенсійного забезпечення; посилення захисту найуразливіших категорій громадян; активна взаємодія з громадськістю та стратегічне планування соціального розвитку України.

Характеризуючи стан соціальної сфери в області, Наталія Королевська виокремила низку актуальних питань, що потребують першочергового вирішення в тому числі і за сприяння центральних органів влади.

Насамперед, це погашення заборгованості із заробітної плати; пенсійне забезпечення громадян та ліквідація боргів перед Пенсійним фондом.

Особливу увагу Міністр соціальної політики звернула на підтримку інституту сім'ї та посилення уваги до дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, адже саме ці питання є пріоритетом нових соціальних ініціатив Президента України.

Наталія Королевська доручила соціальним службам області активізувати роботу по влаштуванню дітей до сімейних форм виховання та популяризації національного усиновлення.

Також серед основних завдань - покращення якості соціальних послуг, увага до людей з особливими потребами та вирішення проблем громадян, які постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС.

"Для сотень тисяч мешканців Чернігівщини саме ви і ваша робота є останньою надією і останньою допомогою. Крок за кроком ми маємо вирішувати питання, за які несемо спільну відповідальність перед людьми", - наголосила Міністр соціальної політики.

Як зауважив у своєму виступі голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, тема перспектив розвитку соціальної політики в Україні є дуже актуальною в українському суспільстві, вимагає нової якості роботи всіх працівників соціальної сфери, торкається розв'язання болючих проблем найбільш незахищених верств населення.

"Як зазначив Президент України Віктор Янукович: "Наша мета - не поліпшення статистики, а покращення життя громадян… Люди мають відчути реальний позитивний результат від нашої спільної роботи". Тому обласна державна адміністрація наполегливо працює над реалізацією нових соціальних ініціатив Глави держави, підвищенням якості та ефективності системи захисту населення від соціальних ризиків, посиленням адресності соціальних виплат", - наголосив керівник області.

На виконання рішень, прийнятих Урядом, в області здійснено перерахунок та збільшено пенсії для всіх категорій пенсіонерів, в результаті чого в 4 рази скоротилася чисельність громадян області, розмір пенсій яких менший за 1 тисячу гривень.

Збільшено допомогу при народженні дитини та на кожну дитину з малозабезпеченої сім'ї, що для нашої складної у демографічному плані області послугувало поштовхом до зростання народжуваності. Причому суттєво зросла кількість сімей, де народилась друга і третя дитина.

На 4,2 % більше влаштовано дітей-сиріт до сімейного середовища; розширено мережу прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. У 10 разів зріс розмір допомоги по догляду за психічно хворими інвалідами І та ІІ груп.

З метою поліпшення роботи по реабілітації дітей-інвалідів завершується будівництво нового корпусу стаціонарного відділення обласного Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів на 60 місць, з діяльністю якого Це дасть можливість охопити допомогою вдвічі більше дітей, ніж тепер. Протягом року додатково пройдуть реабілітацію 700 дітей-інвалідів.

Принагідно голова облдержадміністрації висловив подяку Міністерству соціальної політики, за сприяння якого у в обласному центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів встановлено новий комплекс "Локомат", який забезпечує корекцію рухових порушень у дітей з дитячим церебральним паралічем.

Володимир Хоменко підкреслив: розв'язання проблем, що існують в області, і надалі залишається на першому плані у роботі обласної державної адміністрації. Серед них ліквідація боргів із заробітної плати, підвищення її рівня та зменшення кількості працюючих, що отримують зарплату в мінімальних розмірах. Тут продовжується співпраця з роботодавцями та профспілками, правоохоронними органами, власниками і керівниками підприємств-боржників та інших господарюючих суб'єктів.

Під час робочої поїздки до Чернігівської області 19 березня Міністр соціальної політики України Наталія Королевська відвідала Центр медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів "Відродження". Вона детально ознайомилася з роботою закладу та методиками реабілітації, які в ньому застосовуються, поспілкувалася з працівниками та маленькими пацієнтами центру, оглянула масажні, фізіотерапевтичні, учбові кабінети, ігрову кімнату, залу лікувальних тренажерів. Також у ході візиту Наталія Королевська разом з головою облдержадміністрації Володимиром Хоменком обговорила з керівництвом реабілітаційного центру актуальні потреби та перспективи розвитку закладу.

Під час відвідування Чернігівського учбово-виробничого підприємства обласної організації Українського товариства глухих, Міністр соціальної політики Наталія Королевська наголосила, що одним з важливих напрямків реалізації нової соціальної політики має стати забезпечення інвалідів робочими місцями. "10% від усього держзамовлення можна виділяти для підприємств, на яких працюють інваліди. Для цього ми вже підготували законопроект, який допоможе зберегти 10 тисяч наявних робочих місць, на яких працюють виключно інваліди та створити нові робочі місця", - зауважила Міністр соціальної політики.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини