Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:58:58

Чернігівщину відвідали посли країн-учасниць СНД

19.03.2013   07:27Агенцiя

Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН на Чернігівщині відвідала делегація Послів країн-учасниць СНД. Про це повідомили в прес-службі Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

До офіційної делегації увійшли Надзвичайний і Повноважний Посол Киргизької Республіки в Україні Улукбек Чіналієв, Надзвичайний і Повноважний Посол Туркменістану в Україні Нурберди Аманмурадов, Тимчасово повірений у справах Республіки Казахстан в Україні Аргин Оспанов, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Узбекистан в Україні Алішер Абдуалієв.

У зустрічі взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Шанойло та директор Департаменту агропромислового розвитку Анатолій Максак.

Ознайомлення з Інститутом провела його очільниця, кандидат економічних наук Наталія Буняк. Вона зазначила, що Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН - єдина в Україні наукова установа, яка визначає основи державної та науково-технічної політики, координує, організовує та проводить наукові дослідження в галузі сільськогосподарської мікробіології та сприяє впровадженню їхніх результатів у виробництво.

Для більш широкого уявлення про роботу наукової установи науковцями Інституту було проголошено ряд доповідей з таких питань як вплив мікроорганізмів на стан здоров'я ґрунтів, перспективи селекційної діяльності, комерціалізація результатів наукових досліджень тощо.

Іноземні гості виявили зацікавлення до наукової бази та досліджень Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН. Наприкінці зустрічі сторони обговорили перспективи подальшого взаємовигідного співробітництва.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.