Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:37:06

Керівники області та міста привітали працівників ЖКГ та побутового обслуговування населення

15.03.2013   08:45

Щорічно у третю неділю березня в Україні відзначається День працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення.

З цієї нагоди 14 березня в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка відбулися урочисті збори та святковий концерт.

З професійним святом присутніх привітали голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

Як відзначив Володимир Хоменко, сфера житлово-комунального господарства є однією з найбільш соціально значимих для забезпечення належного рівня життя населення, функціонування навчальних і лікувальних закладів, діяльності установ і підприємств регіону.

“Завдяки вашій сумлінній праці забезпечується стабільна робота величезного, розгалуженого житлово-комунального господарства області. Особливої важливості вона набуває в осінньо-зимовий період. Приємно відзначити, що в умовах цьогорічної зими всі служби спрацювали надійно і злагоджено щодо забезпечення споживачів теплом, електроенергією та водопостачанням.

Стан житлово-комунального господарства в країні є своєрідним індикатором розвитку вітчизняної економіки. На важливості невідкладного реформування житлово-комунальної сфери наголошено у низці доручень Президента України Віктора Федоровича Януковича та Уряду”, – наголосив керівник області.

За його словами, виведення житлово-комунального господарства на рівень міжнародних стандартів, перетворення його з технічно відсталої галузі на ефективну, із сучасною інфраструктурою, є важливим завданням як органів державної влади, так і місцевого самоврядування та громадськості.

“Останні роки позначилися цілеспрямованою роботою по реформуванню житлово-комунального господарства області. Обрана нами стратегія, спрямована на оптимізацію структури управління, впровадження новітніх технологій і методик, придбання нової техніки, реконструкція вуличного освітлення, переобладнання житлового фонду на індивідуальне опалення створює можливості для стабільного розвитку наших селищ і міст, надання їх мешканцям необхідних послуг”, – підкреслив Володимир Хоменко.

Минулого року обсяги капіталовкладень на технічне переоснащення житлово-комунального господарства області становили 161 мільйон гривень.

З них на впровадження енергоефективних заходів було направлено 54 мільйони гривень.

На території області впроваджуються проекти з реконструкції систем теплопостачання, реалізація яких забезпечує зменшення споживання природного газу.

Встановлено сучасні твердопаливні котли для опалення низки лікувальних та навчальних закладів. Планується цю роботу продовжити в поточному та наступні роки.

Розпочато реалізацію проекту “Впровадження системи збирання та утилізація біогазу на полігоні твердих побутових відходів у м.Чернігів”, яким передбачається будівництво енергетичного комплексу з використанням біогазу в якості палива.

Значна увага приділяється реконструкції об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства. З метою захисту навколишнього природного середовища виконано роботи з реконструкції очисних споруд у м.Чернігові, кількох селах Чернігівського району.

Створення в Україні ефективного власника житла є одним із напрямків реформування, що здійснюється на виконання президентської Програми економічних реформ. В області створено 240 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

“Головна мета реформаційних перетворень, започаткованих Главою держави, нових соціальних ініціатив Президента України – створення в країні гідних умов для проживання людей, забезпечення доступності до якісних житлово-комунальних послуг кожній українській родині.

Переконаний, що спільними зусиллями нам вдасться вирішити усі складні питання на шляху реформування галузі та підняти рівень житлово-комунальних послуг для жителів Чернігівщини до європейських стандартів”, – наголосив Володимир Хоменко.

Кращих працівників галузі області нагороджено державними нагородами, відзнаками обласної державної адміністрації, обласної та міської рад.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.