Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:24:51

Відбулося засідання постійної комісії облради з питань управління та розпорядження об’єктами комунальної власності

28.02.2013   10:29

27 лютого відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань управління та розпорядження об’єктами комунальної власності, яке провів її голова Микола Стрілець.

Розглядаючи питання порядку денного, депутати заслухали звіти керівників комунальних підприємств обласної ради про результати фінансово-господарської діяльності за 2012 рік та перспективи розвитку. З узагальнюючою інформацією виступив начальник управління комунального майна обласної ради Володимир Сидоренко. Він поінформував депутатів, що обсяги виробленої продукції, наданих послуг і товарообігу комунальних підприємств торік склали близько 336 млн. грн., що більше аналогічного періоду минулого року майже на 23 млн. грн. або 7 відсотків. Загальна сума чистого доходу по всіх комунальних підприємствах за звітний період становить понад 330 млн. грн.

Найкраще спрацювали КП «Ліки України» і КП «Чернігівоблагроліс» з дочірніми підприємствами, обсягах доходів яких склав більше ніж 224 млн. грн. та понад 77 млн. грн. відповідно. Чотири комунальні підприємства – міжміські бюро технічної інвентаризації за минулий рік надали послуг замовникам на загальну суму близько 20 млн. грн., що на 16 відсотків більше аналогічного періоду минулого року. Загалом, за словами начальника управління комунального майна обласної ради, 12 комунальних підприємств та 17 дочірніх підприємств комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» спрацювали прибутково та отримали чистого прибутку на загальну суму 4 млн. 725 тис. грн. В той же час, 2 комунальні підприємства КП «Облсвітло» та КП «Прилуцька міська друкарня» через ряд об’єктивних причин отримали збитки на загальну  суму 93 тис. грн.

Заслухану інформацію члени профільної комісії взяли до відома та прийняли відповідні рекомендації.

Також постійною комісією розглянуто інші питання порядоку денного. Депутати обговорили та висловили пропозиції і зауваження щодо встановлення зменшеного розміру орендної плати, погодження нормативу відрахувань до обласного бюджету частини чистого прибутку комунальних комерційних підприємств обласної ради на цей рік. Окрім цього, члени профільної комісії проаналізували стан надходжень орендних платежів від оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області за 2012 рік.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини