Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 17:45:29

Позачергові парламентські вибори - чи готова до них Чернігівщина?

18.02.2013   10:41

На сьогодні посилено поширюється інформація, що у Партія регіонів почала підготовку до позачергових парламентських виборів і планує провести їх на мажоритарній основі.

Чернігівська область

Чернігівська область

Першоджерело - газета "Комерсант-Україна", яка посилаючись одночасно на декілька джерел як у законодавчій і виконавчій владі, так і у керівництві ПР, стверджує, що законопроект про введення мажоритарної виборчої системи вже готовий. Якщо Верховна Рада не розпочне роботу за 30 днів, Президент може скористатися правом розпустити парламент. Кажуть, що Віктору Януковичу надали дані, згідно з якими перемога Партії регіонів неминуча, і проведення виборів за мажоритарною системою дозволить її представникам отримати більшість у Верховній Раді. Дане припущення має право на життя. А чи готові до нових виборів політики Чернігівщині?

Аналіз політичної активності після виборів показує, що фактично не згорнули своєї діяльності в округах лише Владислав Атрошенко та Олег Ляшко. Хоча саме їх обох важко назвати представниками провладних сил. Перший - повністю позиціонує себе позапартійним мажоритарником і його цікавлять лише власні інтереси, а тому він для влади ситуативний союзник. Другий - скоріше представник епатажної опозиції, який ще декілька років потому намагався зняти з посади голову облдержадміністрації Володимира Хоменко.

Якщо округи буде подвоєно, то скоріше за все залишаться в парламенті і Ігор Рибаков, і Іван Куровський, і Микола Рудьковський. Але для них головними залишаться дві вимоги - відсутність впливових опонентів та підтримка місцевої влади.

Скоріше за все в мажоритарну кампанію на Чернігівщині включиться і Михайло Чечетов. Але як вони поділять Ріпкінський і Чернігівський райони з Владиславом Атрошенко? Або останній буде балотуватися у Новозаводському району, або Михайло Васильович зверне увагу на західну частину округа Рибакова…

Ще один місцевий політик, який не зменшує активність в окрузі Рудьковського - Анатолій Мирошниченко. На сьогодні він - перший заступник голови обласної організації Партії регіонів і має всі шанси потрапити у склад майбутнього парламенту.

Чернігівський міський округ не дає повної гарантії Валерію Дубілю зберегти місце у парламенті, та і після виборів його діяльність скоріше показує, що він "використав" чернігівців, аби потрапити у Верховну раду.

Депутати-списочники від "Удару" та КПУ навряд чи знову потраплять у парламент. Так як власних коштів у них для цього недостатньо, особливо у комуніста, Віктора Губаря.

Теж саме можна сказати і про представників Партії регіонів, які нині чекають коли ж підійде черга їх номерів у списку - Сергія Андроса та Григорія Маньковського. Новозаводський район Чернігова пан Андрос міг би спробувати використати для "походу у парламент", але для цього йому потрібно якомога скоріше вирішити питання співпраці з місцевою владою.

Аналізувати, чи знову спробують брати участь "другі номери" парламентської кампанії 2012 на Чернігівщині доволі важко. Потрібно враховувати чи залишилися у них кошти на кампанію, чи будуть вони виступати, як "узгоджені" кандидати від влади або опозиції, і багато інших факторів. Найбільше шансів мають Валерій Боровик і Михайло Голиця. Але це лише за умови, що у них не зникла мета потрапити у парламент.

Скоріше за все, якщо парламентська кампанія все ж розпочнеться, ми побачимо на Чернігівщині і багато нових політичних гравців, які спробують використати територію області, як стартову площадку у парламент. Бо, як показує аналіз - округи Чернігівської області - одні з малозатратних в порівнянні з іншими регіонами України.

До теми: ЧЕРНІГІВЩИНА - 100 ДНІВ ПІСЛЯ ВИБОРІВ: ПАРТІЯ РЕГІОНІВ - МІФ, БЮТ - ПРИМАРА, КПУ, "СВОБОДА", "УДАР" І РАДИКАЛИ - ФАНТОМИ. МАЖОРИТАРНИКИ - FOREVER

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини