Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:20:12

У Чернігові вшанували учасників бойових дій на території інших держав. ФОТО

16.02.2013   10:14

У Чернігові пройшли заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 24-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану.

У сквері поблизу пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам пройшов мітинг-реквієм, у якому взяли участь понад п'ятсот ветеранів бойових дій на території інших країн, воїнів-миротворців, членів їхніх родин, а також представників органів влади.

У церемонії покладання квітів до пам'ятника загиблим в Афганістані взяли участь заступник голови ОДА, керівник міської організації УСВА  Микола Стрілець, заступник голови Чернігівської обласної ради Іван Коробка, Чернігівський міський голова, член правління УСВА Олександр Соколов.

У своєму виступі, зокрема, міський голова підкреслив, що до цього часу війна звучить відлунням у житті тих, хто виконував свій військовий обов'язок в Афганістані. "Сьогодні по-різному оцінюють ті події, але для нас важливо одне: ми були і залишатимемося солдатами й офіцерами, які чесно виконали свій обов'язок перед Вітчизною", - сказав він.

Звертаючись до присутніх, заступник голови – керівник апарату Чернігівської обласної державної адміністрації, голова Чернігівської міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану Микола Стрілець наголосив, що завдяки активній позиції ветеранських організацій воїнів-афганців налагоджено дієву співпрацю з органами обласної виконавчої влади з таких важливих питань, як увіковічення пам’яті загиблих воїнів-інтернаціоналістів, соціальний захист учасників бойових дій, інвалідів, сімей загиблих та військово-патріотичне виховання молоді, посилення її духовних та моральних цінностей.

Звертаючись до учасників мітингу, Іван Коробка висловив слова щирої поваги всім співвітчизникам та землякам – учасникам військового конфлікту в Афганістані, їхнім матерям і близьким, які втратили своїх родичів на афганській землі.
- Афганістан не єдиний у нашій військовій історії. Географія країн, де наші земляки виконували свій мужній інтернаціональний обов'язок досить широка. Це В'єтнам і Корея, Куба і Єгипет, Угорщина і Чехословаччина, Сьєра Леоне і Ефіопія, Ірак та ще багато інших країн, - наголосив керівник.

До учасників заходу також звернулися голова комітету сімей загиблих в Афганістані військовослужбовців при обласному відділенні Української спілки ветеранів Афганістану Лариса Кожар, син учасника бойових дій на території Республіки Афганістан, ліцеїст 2 курсу Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Євген Хотінь.

Учасники мітингу-реквієму хвилиною мовчання вшанували пам'ять своїх побратимів, було поіменно названо всіх уродженців Чернігова, які загинули в Афганістані. Воїни Чернігівського гарнізону дали військовий салют.

Всього на Чернігівщині проживають понад 3 тисячі воїнів-"афганців". З афганської війни не повернулися додому (загинули або зникли безвісти)  115 уродженців області.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.