Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:25:16

Без актуалізації містобудівної документації неможливий подальший розвиток будівельної галузі Чернігівщини

15.02.2013   09:05

Без актуалізації містобудівної документації неможливий подальший розвиток будівельної галузі Чернігівщини, оскільки вона є основою для підготовки та видачі вихідних даних для будівництва, землевідведення, розроблення проектно-кошторисної документації на будівництво об’єктів.

На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко під час наради 14 лютого, присвяченої актуалізації містобудівної документації. У нараді взяли участь заступники голів райдержадміністрацій та міських голів, головні архітектори районів та міст.

Як зазначалося, на даний час питання актуалізації містобудівної документації в області стоїть досить гостро, оскільки через відсутність планів зонування та детальних планів територій з 1 січня 2013 року ускладнюється виділення земельних ділянок для будівництва як у межах населених пунктів, так і за їх межами.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України наполягає на якомога швидшій актуалізації наявної містобудівної документації через прийняття сесіями відповідних рад рішень щодо можливості її подальшого використання. Така робота повинна бути проведена до 15 квітня поточного року.

Наразі забезпеченість містобудівною документацією населених пунктів Чернігівської області складає 19 %. Головна з проблем – відсутність коштів у місцевих бюджетах на її виготовлення чи актуалізацію.

В.о. начальника управління містобудування та архітектури обласної державної адміністрації Олександр Грицай детально проаналізував стан, в якому перебуває наявна містобудівна документація в області.

За його словами, Схема планування території Чернігівської області розроблена та затверджена рішенням обласної ради від 29 вересня 2012 року.

Що стосується районів, то у всіх 22 районах області розроблені Схеми районних планувань. Але розрахунковий період їх використання вже вичерпався, оскільки Схеми розроблялися у 70-90-х роках минулого століття. Тому необхідно терміново розглянути цю містобудівну документацію та актуалізувати її.

 Щодо міст обласного значення, то генеральний план розвитку має лише Чернігів (2003 р.). У 2012 році розпочато оновлення генерального плану міста Ніжина. Взагалі без генплану залишається м. Прилуки.

Серед міст районного значення залишаються неактуалізованими генплани Бобровиці та Новгорода-Сіверського.

 Складніша ситуація із селищами міського типу. Так із 29-ти селищ актуальність генеральних планів підтверджена рішеннями лише 8-ми селищних рад. Оновлення картографічної основи з розробленням генеральних планів смт Варви та Коропа розпочато у 2012 році та продовжується в поточному році.

Із 1481 села генеральні плани розроблені на 780 сільських поселень (роки розроблення 1970-1990), на решту (малочисельні) генеральні плани не розроблялися взагалі. На даний час актуальними є генплани 28 сільських поселень, крім того, актуальність підтверджена на 240 сіл.

Також Олександр Грицай розповів про перспективи створення містобудівного кадастру.

З результатами виконання у 2012 році завдань Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Чернігівської області на 2011-2014 роки учасників наради ознайомив директор Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури обласної державної адміністрації Петро Головач. Так, в області триває створення системи ефективного управління житлом. У 2012 році було створено 21 об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Упродовж минулого року обсяги капіталовкладень на виконання заходів з технічного переоснащення житлово-комунального господарства області становили понад 160 млн гривень.

У водопровідно-каналізаційному господарстві побудовано 62,4 км нових водопровідних мереж, відремонтовано та відновлено 6,6 км існуючих водопровідних мереж, побудовано каналізаційних мереж довжиною майже 2 км, замінено каналізаційних мереж та колекторів довжиною понад 5 км.

У тепловому господарстві проведено реконструкцію та капітальний ремонт із встановленням сучасного котельного і насосного обладнання на 19 котельнях та замінено 4,8 км теплових мереж.

З метою підтримки належного технічного стану житлового фонду на проведення капітального ремонту з місцевих бюджетів було виділено 5,2 млн грн. За рахунок обігових коштів підприємств виконано поточного ремонту на суму 12 млн гривень.

Петро Головач також окреслив завдання з реформування житлово-комунального господарства області та розвитку будівельної галузі на поточний рік.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини