Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:42:01

О.Соколова переобрали головою регіонального відділення АМУ

13.02.2013   13:34

Чернігівського міського голову Олександра Соколова переобрано керівником регіонального відділення Асоціації міст і громад України. Відповідне рішення ухвалено 12 лютого під час засідання загальних зборів Чернігівського регіонального відділення АМУ в обласній раді.

Заступниками голови регіонального відділення обрано Прилуцького міського голову Юрія Беркута, Коропського селищного голову Миколу Белана, Городнянського міського голову Андрія Богдана та Ніжинського міського голову Михайла Приходька.

Учасники засідання обговорили план роботи регіонального відділення на 2013 рік, а також делегували своїх представників на засідання звітно-виборчих зборів АМУ.

Крім того, у Чернігівській обласній раді відбулося засідання обласної асоціації "Ради Чернігівщини" і Консультативно-дорадчої ради з питань місцевого самоврядування при голові облради. Представники місцевого самоуправління міст, містечок і селищ Чернігівщини обговорили нагальні питання фінансового забезпечення на 2013 рік, стан законності у регіоні та шляхи його поліпшення тощо.

Зокрема, як наголошували представники місцевого самоврядування, до формування місцевих бюджетів на рівні держави мають якісно змінитися підходи. Йдеться про врахування розгалуженої мережі закладів освіти та охорони здоров'я, що є особливістю Чернігівщини. Це пов'язано, насамперед, із великою територією області та складною демографічною ситуацією.

Спілкуючись із журналістами, О.Соколов підкреслив, що бюджет Чернігова 2013 року, порівняно з 2012 роком, є трохи кращим щодо забезпеченості заробітних плат бюджетникам, але однаково недофінансування складає два місяці року (близько 65,6 млн. грн.). У структурі міського бюджету 70% становить заробітна плата та нарахування на неї, 23% – оплата енергоносіїв і тільки 7% залишається на розвиток та виконання необхідних функцій.

"Ми розраховуємо на перевиконання бюджету, а також на дотацію з бюджету держави за результатами його перегляду", - сказав О. Соколов.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини