Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:09:50

Редактори районних газет обговорили виклики для місцевої преси

12.02.2013   09:35Агенцiя

Найактуальніші проблеми місцевих мас-медіа були в центрі уваги учасників річних зборів громадської організації “Асоціація регіональних засобів масової інформації”, що відбулися у Щорсі на базі вищого професійного училища лісового господарства.

На запрошення Асоціації регіональних ЗМІ участь у зборах взяли виконуючий обов’язки заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Юрій Музика, директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Андрій Подорван, прес-секретар голови облдержадміністрації Наталія Купрієнко, радник голови облдержадміністрації Юрій Паперний.

Щорську владу представляли голова райдержадміністрації Олександр Грабовський та голова районної ради Іван Орда.

З огляду на такий склад учасників зборів більшість питань під час обговорення стосувалися взаємовідносин між владою та засобами масової інформації. Редактори районних газет наголошували на обмеженість фінансування місцевої преси, на проблемах з проведенням платежів через казначейські рахунки. Зокрема, до цього часу не погашена заборгованість за договорами висвітлення діяльності обласної влади у минулому році.

Редактор Корюківської газети “Маяк” Ірина Гайова наголосила на необхідності адекватної реакції посадовців на критичні публікації в газетах. Зазначивши при цьому, що нерідко ситуація набуває абсурдності, коли про владу можна писати або добре, або взагалі нічого.

Редактор газети “Прилуччина” Валентина Матвієнко навела приклад, коли замість допомоги співзасновники інколи вдаються до протилежного. Керівництво Прилуцької районної ради заповзялося відібрати у редакції “Прилуччини” автомобіль. І хоча їхні дії оскаржені в прокуратурі і ситуація дійшла до суду, співзасновник видання уперто не відмовляється від бажання заволодіти журналістським транспортом.

Виконуючий обов’язки заступника голови ОДА Юрій Музика, відповідаючи на численні питання і пропозиції, зауважив, що облдержадміністрація у повній мірі усвідомлює важливість розвитку місцевої преси. Адже саме районні ЗМІ залишаються найдоступнішим і найближчим джерелом інформації для більшості жителів Чернігівщини.

– Для мене було дуже важливо сьогодні познайомитися з редактора і почути з перших вуст проблеми журналістів, – зазначив Юрій Музика. – Усі озвучені питання ми обов’язково намагатимемося вирішувати. За підсумками цієї зустрічі будуть зроблені відповідні організаційні доручення.

Учасники зборів визначили основні напрямки діяльності Асоціації регіональних ЗМІ у 2013 році. Було наголошено на необхідності організації професійного навчання журналістів і менеджерів редакцій, обміну досвідом у вирішенні фінансових проблем, забезпечення у рамках Асоціації юридичного забезпечення роботи районних ЗМІ тощо.

Редактори також мали змогу поспілкуватися з директором ПАТ “Поліграфічно-видавничий комплекс “Десна” Миколою Вербовим. А також послухати короткий, але інтенсивний майстер-клас фотожурналіста Віктора Кошмала.


http://arzmi.org/redaktory-rajonnyh-hazet-obhovoryly-vyklyky-dlya-mistsevoji-presy-foto/

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини