Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:44:00

“Такої “Європи” нам не треба” – чернігівська “Просвіта”

19.01.2013   11:22Агенцiя

Правління чернігівського обласного товариства “Просвіта” імені Т.Шевченка на сьогоднішньому засіданні ухвалило звернутися до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, яка своїм рішенням № 2558 від 26 грудня минулого року визнала переможцем конкурсу на отримання ліцензії на мовлення з використанням частоти 105,9 МГц у Чернігові ПРАТ “СТУДІЮ “ЄВРОПОЗИТИВ”, м. Київ (вихідні дані: “EUROPA PLUS”).

“Своїми рішеннями про розподіл частотного ресурсу Національна рада створила небезпечний прецедент, коли в українському Чернігові – адміністративному центрі області, де 89% населення вважають рідною українську мову, 14 з вже 15-ти ефірних FM-радіостанцій ведуть трансляцію іноземними мовами”, – говориться в заяві просвітян.

“Просвіта” вказує на зневажання прав українців: “Порушниками програмних концепцій мовлення, особливо в частині дотримання заявлених мовних пропорцій, є чи не основна маса ретрансляторів іноземних станцій в обласному центрі. Всупереч заявленим (до 92% часу під україномовний продукт) майже весь ефір заповнений російською і англійськими мовами. На колись місцевих чернігівських частотах (101,8 МГц; 107,7 МГц) також ведуть своє мовлення немісцеві і неукраїнські радіостанції – “Радио Шарманка” (всупереч заявленим 92% україномовного наповнення) и “Радио Рокс” відповідно, завдаючи невиправної шкоди задоволенню інформаційних і культурних потреб чернігівців”.

Правління чернігівської “Просвіти” вимагає відібрати ліцензію у “Європи плюс” та здійснити перевірки діяльності бізнес-структур, що ретранслюють іномовні станції, в т.ч. “Радио шансон”, “Русское радио” і т.п. на предмет відповідності їхніх ефірів заявленим програмним концепціям.

Просвітяни виступають за те, щоб влаштувати прозорий конкурс з пріоритетним наданням частот під місцеве, українське і суспільно важливе громадське мовлення як важливий фактор розвитку місцевої громади з неухильним дотриманням мовниками заявлених програмних концепцій.

http://siver.com.ua/news/takoji_evropi_nam_ne_treba_chernigivska_prosvita/2013-01-18-11624#.UPmrQo2VlDM.facebook

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини