Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 05:18:03

Сучасний навчальний простір у Михайло-Коцюбинському – допомога від фінських благодійників

13.10.2023   16:10Агенцiя

120 учнів Михайло-Коцюбинського ліцею розпочали новий навчальний рік в тимчасовому навчальному просторі.

Модульне приміщення на шість класів відкрили у межах проєкту «Безпечне повернення до навчання в Україні», який реалізує фінська міжнародна неурядова організація Finn Church Aid (FCA) за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Простір повністю оснащений меблями, необхідним обладнанням, системами кондиціонування повітря та пандусом.

У Михайло-Коцюбинському ліцеї навчається більше 300 дітей. Основний корпус закладу було значно пошкоджено під час обстрілу у березні 2022 року. Наразі триває підготовка документів для його відбудови. Тож завдяки створенню тимчасового навчального простору діти отримали можливість навчатись офлайн вже зараз.

    «Українські діти повинні мати доступ до якісної освіти завжди, а вчителі – хороші умови для роботи. Хай це буде тимчасово, а ліцей відбудують якнайшвидше», – зазначила виконавча директорка філії Finn Church Aid в Україні Патриція Марущак.

Загалом Finn Church Aid збудували  на Чернігівщині 3 таких простори. Крім того, у межах проєкту «Безпечне повернення до навчання в Україні» FCA допомогла з ремонтом приміщень та обладнанням укриттів в закладах загальної середньої освіти Чернігова та 12 громад області, відкрила 5 цифрових навчальних центрів у громадах Чернігівщини, впроваджує програми психологічної підтримки учнів і вчителів, а також серії тренінгів із надання першої психологічної допомоги та соціально-емоційного навчання.

Наразі фінська організація переходить до наступного етапу діяльності – допомоги закладам професійно-технічної освіти.

    «Важливо, що вони зможуть профінансувати як відновлювальні процеси, так і побудову майстерень для практичного застосування знань у закладах профтехосвіти», – наголосив начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОВА Юрій Музика.

Довідково. Finn Church Aid (FCA) – найбільша у Фінляндії міжнародна неурядова організація, яка має понад 70 років досвіду гуманітарної діяльності у багатьох країнах світу, надає допомогу людям у надзвичайних ситуаціях незалежно від їхніх релігійних переконань, етнічного походження чи політичних поглядів. Проєкт «Безпечне повернення до навчання в Україні» фінансується Генеральним Директоратом Європейської Комісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги, розроблений і реалізується партнерами освітнього Консорціуму: Finn Church Aid (FCA), People in Need, Save the Children і War Child  у партнерстві з відповідними органами управління освітою переважно північно-східних областей: Київської, Чернігівської, Сумської, а також меншою мірою декількох інших.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації


 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.