Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 03:18:47

До листопада у громади області буде доставлено 13 нових шкільних автобусів

16.08.2023   16:30Агенцiя

Транспортні одиниці закуплені коштом освітньої субвенції, яку отримала Чернігівщина в розмірі близько 28 мільйонів гривень.

Субвенція використана на засадах співфінансування від громад.

Про це повідомила заступниця начальника Чернігівської ОВА Жанна Шерстюк в ефірі марафону «Суспільне. Спротив» 15 серпня.

    «Субвенцію, яку ми отримали, повністю спрямували на закупівлю нової техніки. Громади визначилися таким чином, що підготовка рухомого складу до нового навчального року відбуватиметься їхнім коштом. І для них буде більш раціонально і доцільно отримати нові транспортні засоби за кошти субвенції. Їх буде 13», – сказала Жанна Шерстюк.

На сьогодні із 402 шкіл в області маємо 48 опорних. До них та інших закладів освіти, які визначили громади, відбуватиметься підвіз 10 тисяч учнів 306-ма автобусами.

Така кількість автобусів зумовлена великою територією Чернігівської області.

    «Протяжність маршрутів шкільних автобусів в області складає 20 тисяч кілометрів. Звісно, це спричиняє вихід із ладу транспортних засобів. Також значної шкоди територіальні громади зазнали через військові дії, бо багато автобусів було фізично пошкоджено, втрачено. Є й такі громади, які передавали шкільні автобуси на потреби Збройних сил України. Відтак, на сьогодні маємо потребу у 66 автобусах для повноцінного забезпечення підвозу. Але це не означає, що десь є прогалини у шкільних маршрутах – учні підвозяться до тих закладів, де навчання проводиться в очній чи змішаній формах», – зазначила заступниця начальника ОВА.

Прокоментувала Жанна Шерстюк і організацію освітнього процесу у прикордонних громадах, в тому числі 20-кілометровій зоні, де очного навчання не буде. Громади по-різному підходять до цього питання: онлайн-процес чи організація підвозу. Нині ж заклади освіти визначаються із формою навчання відповідно до своїх безпекових умов, куди входить, зокрема, наявність укриттів.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини