Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 5 травня, 18:25:47

63 млн грн додаткових коштів передбачили на безоплатне харчування дітей пільгових категорій у Чернігові

02.08.2023   16:42Агенцiя

Рішенням сесії Чернігівської міської ради від 31 липня затверджені відповідні зміни до бюджету Чернігівської міської територіальної громади.

Додатково на харчування дітей пільгових категорій у закладах освіти до кінця року буде спрямовано близько 63 млн грн. Необхідність такого рішення пояснюється правом всіх дітей Чернігова, яким на 03.04.2022 року не виповнилось 18 років, отримати статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів і отримувати безкоштовне гаряче харчування в закладах освіти. 

За попередніми розрахунками, аби профінансувати цей напрямок у наступному році, знадобиться щонайменше 340 млн грн. Для порівняння, до початку повномасштабного вторгнення на 2022 рік видатки з бюджету Чернігівської міської територіальної громади на цей напрямок становили майже 43,3 млн грн, що в 12 разів менше від обсягу потреби на 2024 рік.

Зважаючи на таке навантаження на міський бюджет, за яким вже зараз спостерігається тенденція до недовиконання, яке й надалі тільки збільшуватиметься (за I півріччя 2023-го воно становить 37 млн грн), депутатами Чернігівської міської ради зроблено звернення до Верховної Ради України, аби місту надали дотацію з держбюджету для забезпечення пільговим харчуванням дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій. 

Згідно з прогнозованим контингентом дітей на 2023/2024 навчальний рік та враховуючи встановлену вартість харчування, на 2024 рік з бюджету Чернігівської міської територіальної громади необхідно виділити (*із розрахунку 182 навчальні дні для ЗЗСО, 262 дні – для ЗДО, 210 днів – для ПТО). 

  • для закладів загальної середньої освіти – 227,6 млн грн (без врахування видатків на харчування на час роботи таборів з денним перебуванням);
  • для закладів дошкільної освіти – 88 млн грн;
  • для закладів професійної (професійно-технічної) освіти – майже 25,3 млн грн.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини