Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 17:45:27

Важливо - безбар'єрний доступ до освіти

31.07.2023   09:57Агенцiя

«Без бар’єрів» - ініціатива першої леді України Олени Зеленської. Безбар’єрність - це забезпечення рівних прав і можливостей. Це комплексний підхід до подолання бар’єрів: від поширення інклюзивних практик і впровадження доступності до піклування про психічне здоров’я, яке є основою добробуту кожної людини. Над втіленням проєкту працює Управління освіти і науки Чернігівської ОДА. Важливо, щоб кожна дитина мала вільний доступ до освіти та соціалізації, зазначає Юрій Музика.

 



 
       У співпраці з керівницею Чернігівського регіонального офісу БФ «Право на захист» Оленою Приходько КЗ «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр» ЧОР отримав електропідйомник для дітей з особливими освітніми потребами. Директорка НРЦ Олена Житняк неодноразово наголошувала на необхідності отримання такого обладнання. Це допоможе забезпечити доступ до якісної освіти без обмежень.  

«Дякуємо за допомогу в придбанні підйомника в школу для дітей з особливими потребами. Цей підйомник забезпечить моєму сину, учню 8 класу, безперешкодне освітнє середовище, допоможе безпечно та незалежно від мене пересуватися між поверхами школи. Дякую вам за проявлену увагу в цей нелегкий для всіх нас час.  Для мене це важливо, бо мій син проживає в школі», - мати учня подякувала фонду за придбані сучасні та якісні меблі. Батьки наголосили на тому, що школа отримала не просто матеріальні цінності, а надію, що разом подолаємо будь-які труднощі.

Керівниця Чернігівського регіонального офісу БФ «Право на захист» Олена Приходько: «Під час візиту до Чернігівського НРЦ та спілкування з їхнім керівництвом, фахівці з моніторингу БФ «Право на захист» виявили потреби в облаштуванні спальних місць для учнів, які там проживають, та персоналу, який піклується про них, часткового устаткування ванної кімнати та кухні, а також монітори зауважили на додатковій необхідності встановлення приладу для маломобільних учнів, щоб забезпечити безперешкодне подолання сходів.
Сподіваємось, що дана допомога зробить життя учнів даного навчального закладу комфортнішим та кращим».

Батьки учнів Чернігівського НРЦ серед нагальних потреб, окрім електропідйомника, називали й нові ліжка, аби зробити перебування дітей у закладі більш комфортним. У рамках проєкту AWO international, до закладу було передано благодійну допомогу у вигляді меблів, бойлеру,  пральної та посудомийної машини, а також гусеничного підйомника для маломобільних осіб з інвалідністю.


 

 Управління освіти і науки
Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини