Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 19:15:51

У Чернігові розпочалось навчання кандидатів у сімейні форми виховання

20.07.2023   08:57Агенцiя

Сьогодні в Чернігівському обласному центрі соціальних служб стартувало навчання за програмою підготовки кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни/піклувальники, усиновлювачі, патронатні вихователі.

Участь у ньому беруть 18 людей: 2 сім’ї та 1 особа – кандидати у прийомні батьки та батьки-вихователі, 5 опікунів/піклувальників, 2 сім’ї та 1 особа – усиновлювачі, 1 патронатний вихователь та 2 помічники патронатних вихователів.

Одночасне навчання для всіх кандидатів у сімейні форми виховання стало можливим завдяки ухваленню у вересні минулого року варіативної програми такої підготовки.

Навчання триватиме 9 днів – для прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів/піклувальників, усиновлювачів та 13 днів ­– для патронатних вихователів.

Це вже третій такий  курс з початку року. Протягом перших двох пройшли навчання та отримали відповідні рекомендації 13 сімей та 2 особи кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, 14 потенційних опікунів/піклувальників, 8 сімей та 1 особа кандидатів в усиновлювачі.

    «Ми розуміємо, наскільки складно зараз всім в нашій державі. Та найважче дітям. Особливо тим, які вже зазнали втрат, що вплинуло на їхній певний психоемоційний стан. Дякую за ваш вибір здійснити дитячу мрію  про щасливу родину», – зазначила заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк.

Вона додала, що триває співпраця з неурядовими громадськими організаціями, які надають потужну підтримку для таких родин. Зокрема, підтримку сімейних форм виховання здійснює Фундація Олени Зеленської. За сприяння Першої леді постійно проводяться анкетування потреб таких родин та надається необхідна допомога. Крім того, Фундація займається оздоровленням дітей, організацією їх відпочинку та різноманітних активностей.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини