Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 17:56:06

Ноутбуки для профтехосвіти по програмі EU4Skills

03.07.2023   12:02Агенцiя

У рамках реалізації програми «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України» Державному професійно-технічному навчальному закладу «Сновське вище професійне училище лісового господарства» передано 14 ноутбуків, загальною вартістю 281 831,62 грн.

За словами Юрія МУЗИКИ, начальника Управління освіти і науки ОДА дана техніка закуплена Фондом Міжнародної Солідарності (Республіка Польща) за сприяння Міністерства освіти і науки України для потреб професійної (професійно-технічної) освіти в Україні.

На Чернігівщині підготовку робітничого потенціалу для регіональних і загальнодержавних потреб економіки здійснюють 13 закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Станом на 01 червня 2023 року різними видами професійної підготовки охоплені 4865 здобувачів освіти, з яких 4146 –  навчаються за регіональним і державним замовленням, 719 – на контрактній основі. Одночасно з робітничою професією 2859 (59%) із них отримують повну загальну середню освіту.

Для підвищення якості у підготовці трудового потенціалу вжито суттєвих кроків, спрямованих на розбудову сучасного освітнього середовища шляхом модернізації матеріально-технічної бази закладів профтехосвіти. На даний час, у структурі 9 із них функціонує 14 навчально-практичних центрів сучасної професійної (професійно-технічної) освіти різного галузевого спрямування.

 

Довідкова інформація:
«EU4Skills: кращі навички для сучасної України» – це спільна програма ЄС та його держав-членів Німеччини, Фінляндії, Польщі та Естонії для підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні.
Мета програми: EU4Skills підтримує реформу професійно-технічної освіти в Україні з метою зробити навчання таким, що відповідає вимогам ринку праці, та допомогти молоді та дорослим реалізувати власний потенціал.
Близько 800 ноутбуків отримали заклади професійно-технічної освіти України.

 

За інформацією Управління освіти і науки ОВА

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.