Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 21:45:55

«Чернігівська політехніка» оголошує черговий набір на безоплатні курси української мови

22.06.2023   15:01Агенцiя

З метою продовження популяризації української мови та культури Національний університет «Чернігівська політехніка» оголошує черговий набір на безоплатні курси української мови.

Окрім того, планується робота мовного клубу «Говорімо українською», для учасників також проводитимуться лекції з краєзнавства та історії.

Мета проєкту – залучити внутрішньо переміщених осіб та всіх, хто має намір підвищити рівень володіння державною мовою, до україномовного середовища й етнонаціонального простору, допомогти їм подолати мовний бар’єр, удосконалити навички усного мовлення.

Слухачі зможуть:

    Покращити рівень володіння усною та письмовою українською мовою, розібратися з особливістю вимови українських звуків, заповнити лексичні, граматичні прогалини та розвинути навички базового спілкування українською мовою в прогнозованих стандартних ситуаціях
    Здобути знання про минуле, сучасне й майбутнє України, про культурно-історичні та морально-етичні надбання українського народу
    Розвивати творче мислення, вибудувати та втілити власну стратегію самоосвіти, скоригувати свою професійну діяльність у контексті основних професійних вимог.

Форма участі – дистанційна.

Для участі в проєкті необхідно зареєструватись до 5 липня за посиланням.

Дата початку курсів буде визначена відповідно до результатів комплектації груп (орієнтовно – від 10 липня).

Викладач: Гаценко І.О., доцент кафедри філології і суспільних наук Національного університету «Чернігівська Політехніка».

Проєкт реалізовує колектив кафедри філології і суспільних наук Національного університету «Чернігівська Політехніка».

 

За повідомленням Національного університету "Чернігівська політехніка"

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини