Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:17:42

“Гроші ходять за дитиною”: з 1 червня діятиме новий проєкт для оздоровлення дітей. Але не для всіх

12.05.2023   11:54Агенцiя

Днями Кабмін прийняв постанову, якою запровадив механізм “гроші ходять за дитиною” при оплаті послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Механізм буде реалізовуватись у межах експериментального проєкту.

Відтепер родини з дітьми, які опинилися в найбільш складних умовах (проживають на територіях, що були в тимчасовій окупації; перебувають у зоні активних бойових дій чи на кордоні з російською федерацією; є малозабезпеченими та мають дітей з інвалідністю (дитина здатна до самообслуговування); багатодітні сім’ї) зможуть отримувати кошти для оздоровлення та відпочинку.

Батьки (особи, що їх замінюють) таких дітей отримуватимуть сповіщення про право на отримання коштів для оплати послуг з оздоровлення та відпочинку електронним повідомленням (надійде автоматично, якщо є мобільний застосунок Дія). Потім батьки зможуть отримати картку зі спеціальним режимом використання, на яку будуть зараховані кошти у розмірі п’яти прожиткових мінімумів (14,165 тис. грн) на дитину. Їх можна буде використати для придбання путівки на оздоровлення або відпочинок дитини в одному з таборів вищої категорії в карпатському регіоні (Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька, Тернопільська області).

Дія проєкту розпочнеться з 1 червня. Оздоровлюватися за програмою зможуть діти 7-18 років.

    “Метою Міністерства є забезпечення підтримки найменш захищених верств населення. Автоматичне поширення проєкту на всіх дітей з даних категорій, прозора система виплат коштів на оздоровлення та відпочинок їх батькам, значне розширення кількості надавачів послуг з оздоровлення та ринкова конкуренція сприятимуть забезпеченню належної якості послуг і, відповідно, ефективному витрачанню державних коштів. У 2023 році плануємо за рахунок держбюджету забезпечити зазначеними послугами близько 25 тисяч дітей", – зазначила перша заступниця міністра соціальної політики Дарина Марчак.

Кошти можна буде використати в одному із закладів, що містяться у Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей. Наразі у цьому реєстрі є 16 оздоровчих закладів для дітей, які відповідають вищенаведеним критеріям.

Пріоритет в оздоровленні дітей за проєктом надано Чернігівській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській та Київській областям (регіони в зоні активних бойових дій, перебували в тимчасовій окупації або на кордоні з російською федерацією та зазнають активних артилерійських обстрілів).

Крім того, Міністерство соціальної політики продовжує можливість оздоровлювати дітей у Міжнародному таборі “Артек”. Відбір дітей для оздоровлення у цьому таборі буде відбуватись за “традиційним” підходом – путівки на оздоровлення розподілятимуть управління соціального захисту у місцевих громадах.  

Також Міністерство соцполітики розширює можливості для оздоровлення дітей, зокрема сиріт, завдяки співпраці з міжнародними партнерами.

Так, Міністерство вже погодило можливості для оздоровлення українських дітей і наразі формує конкретні програми у співпраці з урядами та неурядовими партнерами в Португалії, Іспанії, Норвегії, Японії, Чехії та Польщі. Це дозволить додатково розширити можливості держави для відпочинку і оздоровлення українських дітей із найбільш вразливих категорій за кордоном, без використання бюджетних коштів, з повною оплатою такого оздоровлення коштом країни, яка приймає, та/ або коштів донорів.

За повідомленням Міністерства
соціальної політики України

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини