Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:40:03

У Чернігові відновлено роботу 37 із 52 дитячих садків. Наразі є 1200 вільних місць

26.04.2023   09:44Агенцiя

Пріоритетність відновлення роботи дошкільних закладів освіти. Про це під час загальноміської наради 25 квітня доповідав начальник управління освіти Василь Білогура. Сьогодні у Чернігові в офлайн режимі працює 37 із 52 ДНЗ.

Зазначимо, що станом на квітень 2022 у Чернігові внаслідок активних бойових дій 37 дитячих садків отримали пошкодження різного ступеня. Стаціонарну роботу ДНЗ починали з чотирьох закладів освіти, продовжуючи відновлення решти і відкриваючи за потребою. Адже за період бойових дій з міста виїхало дві третини населення.

— На сьогодні територія міста покрита (мікрорайони міста забезпечені працюючими ДНЗ — ред.), на скільки це можливо. Треба розуміти в яких умовах знаходиться вся країна, все місто і не можна за один день все відновити, — говорить Василь Білогура. — Крім усунення аварійних ситуацій та пошкоджень, потрібно було облаштовувати найпростіші укриття, як того вимагають заходи безпеки. Шляхом реалізації всіх цих питань на сьогодні відновили свою роботу 37 дитячих садків. Там створено близько восьми тисяч місць для дітей.

З восьми тисяч створених місць для дітей, вільними на сьогодні залишаються 1200, говорить начальник управління освіти Чернігівської міської ради і в його відомстві готові допомогти батьками — підібрати зручні для них та їх дітей садочки серед працюючих.

Разом з тим, продовжується і відновлення решти закладів освіти. Мова про 15 ДНЗ. Крім коштів міського бюджету, залучається і допомога міжнародних та благодійних організацій.

— На сьогодні дуже багато робиться, аби залучити позабюджетні кошти і зменшити навантаження на міський бюджет. Минулого тижня було підписано тристоронній договір, а це більше ніж пів року роботи, з японською організацією, яка взяла на себе фінансування з відновлення двух дитсадків. Виділена нею сума коштів — близько 600 тис. доларів. Дана організація проводила самостійно закупівлю, — повідомив Білогура.

В.о. міського голови зазначив, що поступово буде відновлено роботу всіх закладів дошкільної освіти.

— У нас рік тому 80% закладів освіти були пошкоджені і те що зараз у нас працює 37 дитсадків, куди ходить шість тисяч дітей, це вже велике досягення, тому що в інших містах України, навіть в тих, які не знали цих руйнувань, набагато гірша ситуація — у них діти сидять вдома. Те, що вам доводиться проїхати кілька зупинок чи дійти до цього дитсадка, це краще якщо б його взагалі не було.

І не можна менше чим за рік зробити всі роботи. У нас, на жаль, на це немає коштів. У нас ще є і житло, яке потрібно відновлювати, школи, комунікації. Якщо комусь потрібно зайвих десять хвилин пройти до садочка, то прохання з розумінням до цього поставитися. Ми все відновимо, але не так швидко, як всім хотілося, і нам, в тому числі, — зазначив Олександр Ломако.

Нагадаємо, що у трьох ДНЗ Чернігова з минулого тижня відновлено роботу груп раннього віку (діти віком двох-трьох років). З першого травня планується ще в п'яти садках це зробити. І з червня, поступово, в залежності від того, як будуть випускатися старші діти та можливостей, додатково відкриватимуть ще групи, повідомляв під час міської наради минулого тижня Василь Білогура.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини