Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 04:40:40

Підсумки обласної виставки-конкурсу дитячої та юнацької творчості «Зоряні шляхи Чернігівщини»

21.04.2023   10:40Агенцiя

У березні-квітні 2023 року Чернігівським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді організовано обласну виставку-конкурс дитячої та юнацької творчості «Зоряні шляхи Чернігівщини», який проводиться з метою виявлення та підтримки обдарованої учнівської молоді, розвитку її творчих здібностей, поглиблення інтересу до розвитку науки і техніки, ракетно-космічного моделювання, дослідницької діяльності, популяризації наукових знань та технічних досягнень в освоєнні космосу.

Для участі у Виставці-конкурсі представлено 122 роботи здобувачів освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти Чернігівської області за трьома напрямками: «Образотворче мистецтво», «Технічний дизайн», «Технічні моделі».


Творчі роботи подані за темою «Космічні фантазії. Незвичайні мешканці планет» (напрямок «Образотворче мистецтво»), виконано у графічній та живописній техніці кольоровими, восковими олівцями, фломастерами, акварельними, акриловими фарбами, гуашшю тощо. Створюючи свої роботи, маленькі художники вдало поєднали свої компетентності з композиції, світлотіні, передачі плановості простору. Мистецькі роботи виконано з високою майстерністю.

Експонати, які представлені у напрямку «Технічні моделі», створені з високим рівнем деталізації та відповідністю до оригіналу. Роботи вражають своєю виконавською майстерністю, виразністю форм та свідчать про високий рівень технічного мислення, конструкторських здібностей дітей, які їх створили.

Дитячі роботи за напрямком «Технічний дизайн» оригінальні, естетично оформлені, демонструють зліт дитячої фантазії та творчі здібності, вміння використовувати різні матеріали та техніки.


Управління освіти і науки ОВА

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.