Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:24:36

В Менській громаді діти та молодь опанували правила мінної безпеки

04.10.2022   22:30Агенцiя

Понад 120 дітей та молоді Менської громади опанували правила мінної безпеки та підвищили свій рівень обізнаності щодо захисту від вибухових пристроїв.

Експерти ГО «Центр Доброчин» спільно з військовослужбовцями ОК "Північ" ЗСУ провели 4 інформаційні зустрічі "Моя безпека – моя уважність" в селах Дягова, Стольне, Покровське та в місті Мена 28 – 29 вересня 2022 року.

Загалом з початку воєнних дій на Чернігівщині вилучено 44 985 вибухонебезпечних предметів. Чернігівська область нині — одна із найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами. Її величезну територію зараз розміновують. Щоб завершити цей процес, саперам можуть знадобитися роки. Діти та молодь – найбільш вразлива категорія.
Діти засвоїли та будуть дотримуватись такого алгоритму дій при виявленні вибухонебезпечного предмету:

1. Якщо ти побачиш якийсь невідомий предмет  —  не підходь!
2. Не чіпай!
3. Обережно відійди назад по тій же дорозі!
4. Повідом про знахідку когось із дорослих або зателефонуй за номером 101 або 102.

На завершення заходів, молодь також отримала  світлоповертаючі елементи - флікери, щоб бути також у безпеці на дорогах у темну пору доби.

#minesafety  #Dobrochyn #IRF #Mena #youth
Захід проводиться ГО «Центр Доброчин» в рамках проєкту "Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем ВПО" за підтримки  МФ «Відродження» (Програма «Демократична практика»).

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.