Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:46:21

У Чернігові провели мистецький вернісаж до Дня миру

23.09.2022   14:53Агенцiя

Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 30 листопада 1982 року 21 вересня було встановлено Міжнародний день миру.

В умовах війни високу цінність миру український народ усвідомлює як ніколи, розуміючи, що мир –  це право жити  у власній державі.

Завдяки боротьбі Збройних Сил України молодіжна спільнота Чернігова мала можливість зібратися в Агенції регіонального розвитку на творчу виставку-вернісаж, яку з нагоди Міжнародного дня миру та Дня міста Чернігова організував НУ «Чернігівська політехніка» спільно з ГО «Центр гендерної освіти». Виставка живописних робіт майбутніх архітекторів та дизайнерів – здобувачів вищої освіти Національного університету «Чернігівська політехніка» - присвячена нашому рідному місту, стала символом незламності Чернігова і його протистояння російській агресії.

Виставка складалась із двох частин: перша з 11 картин із зображенням знакових місць нашого міста, їх написали студенти політехніки ще до початку масштабного вторгнення,  друга – плакати, які відображають рефлексії авторів після завершення бойових дій в Чернігові. Викладачка кафедри архітектури та дизайну Ганна Морозова підкреслила, що майже всі студенти, хто брав участь у виставці залишались у Чернігові під час військових дій – пекли хліб, допомагали в лікарні. Кожен робить, що може для нашої Перемоги».

В приємній атмосфері невимушеного спілкування молодь змогла насолодитися переглядом творів мистецтва, живою музикою, поезією, спілкуванням за кавою. Художньо-мистецька акція відбулась в рамках реалізації «Програми з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час» завдяки співпраці з ГО «Фундація прав людини» (м. Київ), підтримці Інституту зовнішніх культурних зв’язків (IFA) та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

«Цінність проєкту «Мир у цифровий час» – зазначила у вітальному слові до учасників акції проректорка з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку НУ «Чернігівська політехніка» Ольга Мельник – у тому, що він об’єднує не один заклад вищої освіти. Наші блог кафе дозволяють спілкуватися студентській молоді різних вузів не лише нашого міста, а й всієї України. Проведення художньо-мистецького заходу є свідченням того, що місто – живе!».

До присутніх звернулися координаторка проєкту в Чернігвській області Наталія Шакун, співорганізаторка заходу студентка-дизайнерка НУ «Чернігівська політехніка», співзасновниця cn.hub Анастасія Семенченко.

Захід розпочався виконанням гімну України на саксофоні, лунали патріотичні пісні, дивовижні вірші, цікаві історії про Чернігів від Ервіна Мідена. Сповнені натхнення і віри у майбутнє рідного міста та України, учасники/ці говорили про потребу просування молодіжних ініціатив, спрямованих на розвиток молодіжного лідерства та участь молоді у соціальному відновленні.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина».

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини