Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:45:20

Попри війну, для чернігівських дітлахів вдалося організувати літній відпочинок, наповнений різними активностями

27.08.2022   09:25Агенцiя

У Чернігові цього літа вдалося реалізувати важливий в умовах сьогодення проєкт «KOLO Clubs» у формі літніх активностей для дітей, направлених на громадянську освіту, демократію, права людей та виховання активних громадян.

Локації були організовані на базі 11 закладів освіти міста за підтримки неурядової фінської організації Finn Church Aid (FCA), громадських організацій GoGlobal та «Розвиток громадянських компетентностей в Україні - DOCCU».

Про його підсумки та плани на майбутнє говорили 26 серпня на зустрічі за участю заступниці міського голови Вікторії Пекур, організаторів проєкту та директорів шкіл міста.

Начальник управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура у коментарі журналістам розповів, що протягом літа у школах Чернігова були організовані літні клуби для дітей різних вікових категорій, і не такі, як зазвичай. Він щиро подякував міжнародним організаціям, які допомогли реалізувати цей важливий проєкт для дітей.

— Це не були традиційні літні табори чи інші активності, до яких всі звикли. Це осередки, де говорили про надзвичайно важливе — об’єднання дітей, надання психологічної підтримки та реабілітації через умови, які пережили чернігівці під час активних бойових дій. Важливість даного проєкту якраз і полягає в тому, що потрібно було переключити дітей на інші думки, плани, повернути їх до іншого життя та до навчального закладу.

В результаті близько 6 тисяч дітей взяли участь у таких літніх активностях, в яких щодня були задіяні понад 500 освітян.

Ця подія не могла відбутися без підтримки інших організацій, зокрема, неурядової фінської організації FCA, громадської організації GoGlobal. Їх представники організаційно чи фінансово допомогли наповнити активності різними за напрямками заняттями, щоб вони були не просто розважальними, а й містили освітню діяльність у питаннях демократії, європейських цінностей та прав людей, зокрема, дітей, — розповів він.

Під час реалізації проєкту загалом провели три зміни літніх активностей для дітей від 6 до 16 років, які тривали по 10 днів, й знаходилися на 17 локаціях, серед яких 11 — у Чернігові. У групах, в яких було по 15-20 дітей, навчали як потрібно приймати рішення, як спілкуватися між собою, знаходити компроміси, долати конфлікти, бути толерантними один до одного. Також були й спортивні активності, кіно-, книжкові та лінгвістичні клуби. До всієї цієї роботи залучали й відомих екскурсоводів нашого міста, а також волонтерів із 13 країн світу, які з дітьми спілкувалися онлайн.

— Літні клуби — фактично стали рятувальним колом для наших дітей. Думаю, і для більшості вчителів, які були в них задіяні. Адже, незважаючи на втому від пережитого, озброївшись посмішкою, своїми знаннями та вміннями, освітяни поринули в роботу, допомогли дітям, надали підтримку, емоційну й душевну, психологічну реабілітацію. Мене дуже радує той результат від літніх активностей, який є. Я переконаний, що співпраця з нашими партнерами продовжиться й спільними зусиллями ми виховаємо незалежне вільне покоління українців з демократичними цінностями, — підкреслив Василь Білогура.

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.