Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:36:31

Як діяти у випадку повітряної тривоги та надавати домедичну допомогу. Чернігівських освітян готують до роботи офлайн

25.07.2022   08:11Агенцiя

Готовими до надзвичайної ситуації мають бути не лише укриття в закладах освіти, а й колективи. Педагогічний склад повинен чітко знати свій алгоритм дій у випадку повітряної тривоги — скільки часу вони мають для того, аби переміститися з дітьми в підвал та як діяти у випадку різних сценаріїв.

22 липня для завідуючих дитсадків Чернігова спеціалісти ДСНС та відділу з надзвичайних ситуацій та захисту цивільного населення ЧМР прочитала кількагодинний тренінг з практичним відпрацюванням навичок надання домедичної допомоги.

Освітяни слухали про різні види загроз, про які може сповіщати сигнал тривоги: ракетні удари, застосування ворогом хімічної чи ядерної зброї. До лютого цього року здавалося, що ця інформація навряд чи може нам знадобитися, а сьогодні вона життєво необхідна, тим більше коли працюєш з дітьми.

— За дорученням Чернігівського міського голови у нас проводиться навчання із керівниками закладів освіти. На цьому тижні проведені заняття з директорами та вчителями ЗНЗ, сьогодні ми закриваємо цю сесію із завідуючими дитячих садочків. Вони мають знати, що робити у випадку надзвичайної ситуації і донести цю інформацію до своїх підлеглих, — розповів начальник відділу з НС та ЦЗ населення Григорій Годун.

Перші сім чернігівських дитсадків вже готові до відновлення роботи. Там виконані необхідні роботи, в першу чергу це стосувалося облаштування укриттів, де можна перечекати тривогу. Для цього там прибрали, де потрібно вимостили підлогу плиткою, розмалювали стіни та забезпечили кожне укриття генератором, туалетом та ємностями для води. Подбали і про дидактичні матеріали та розваги для малюків, аби вони могли там цікаво провести час.

Віддаючи своїх дітей в ДНЗ батьки мають бути впевнені, що там не тільки є укриття, але й колектив, який знає як себе поводити у випадку тривоги і правильним чином відреагує на сирену, терміново спустившись з дітьми в укриття. Для цього власне і проводять ось такі тренування.

Самі ж підвали були визнані укриттями та такими, що можуть захистити тих, хто там перебуватиме під час небезпеки, спеціальною комісією до складу якої увійшли рятувальники та працівники відділу із надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЧМР. Дозвіл на вікдриття цих ДНЗ вже надала профільна комісія міськради, остаточне рішення має надати Чернігівська ОВА.

Нагадаємо, що останні кілька тижнів очільник Чернігова Владислав Атрошенко виїздив на всі ці об'єкти, аби переконатися особисто, що ці ДНЗ готові до відновлення роботи, а також з'ясувати що потрібно зробити ще для покращення умов в укриттях.

Безпекове питання — сьогодні головне для міської влади. Його вирішення дозволить відновити важливі сфери у місті, як у випадку з освітнім процесом. Саме тому з місцевої казни виділяються на це кошти —  місто укріплюють як зовні, так і зсередини

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини