Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:59:14

Облаштовують укриття та чекають на малечу: у Чернігові готуються до відкриття дитсадків

13.07.2022   09:22Агенцiя

Дитячі садки Чернігова готують до відкриття. Наразі тривають необхідні ремонтні та підготовчі роботи у семи закладах дошкільної освіти. Це ті об'єкти, де є укриття і куди, в разі повітряної тривоги, можна буде перемістити дітей.

Стан готовності цих дитячих садків 12 липня ревізував Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Сьогодні головним питанням в організації виховного процесу стало облаштування безпечного простору для малечі.  Його ремонтують, умебльовують, забезпечують водою та генераторами, а також матеріалами та засобами, які потрібні для того, аби діти могли цікаво провести час в укритті. 

Відповідно заявок батьків, їх дітлахи потребують 2 500 місць в ДНЗ.

Ті сім, про які йшла мова вище, спроможні прийняти до 1 800 малюків, а для решти готуватимуть наступну чергу закладів освіти. 

— На сьогодні відповідають нормативам з облаштування підвальних приміщень, на випадок повітряної тривоги, сім садочків.  Вони розташовані на всій території Чернігова і можуть вмістити близько 1800 вихованців.

Стосовно ще семисот місць, то нам треба доопрацювати це питання і, в разі, якщо ми не зможемо вирішити питання з облаштуванням саме підвального приміщення, то нам треба облаштовувати, і ми будемо спиратися на бачення ДСНС, приміщення перших поверхів — закривати їх бетонними блоками, аби питання безпеки відповідало всім нормативам, — розповів про плани відновлення виховного процесу Владислав Атрошенко. 

Батькам, аби записати свою дитину в один із цих семи дитсадків, потрібно звернутися до закладів дошкільної освіти, які їх малюки відвідували до початку широкомасштабної війни, і там отримати необхідну інформацію з цього питання. 

На цьому фото ви бачите укриття в одному із дитсадків Чернігова, який наразі готують до відкриття. Воно відповідає всім безпековим нормативам, говорить очільник міста. Підготовчі роботи на етапі завершення. Враховуючи вікову категорію тих, хто тут має знайти прихисток, то стіни зі стелею пофарбували та розмалювали, аби для малечі цей простір був комфортним та привабливим, а головне не викликав страху та негативних емоцій.  

— Технічно нам залишається закрити бетонним блоком невелике віконце підвального приміщення, попідмітати пісок між щілинами цеглин, які викладені.

Дитсадок укомплектований меблями, які ми не викинули, і вони можуть кілька годин використовуватися, коли буде повітряна тривога. Вони в нормальному стані. 

Лишається нам врізати туалет. Ми не будемо чекати, це процедурні питання і ми можемо місяць чекати цей туалет, це б можна було за півдня вдома зробити, а за бюджетні кошти будемо робити місяць. Це не заважатиме відкрити садочок і починати працювати.

На завершальному етапі такі роботи і в решті шести ДНЗ міста. Найближчими тижнями вони мають відкрити свої двері для дітлахів. 

Висловив свою думку Владислав Атрошенко і стосовно безпекової ситуації у Чернігові. Зазначив, що у нас ризики аналогічні тим, що і в решті областей. 

— Висловлю свою думку невійськового фахівця. Я хочу, щоб її почули всі чернігівці. З точки зору небезпеки обстрілів, ракетних атак, будь-яких атак ворога, я вважаю, невійськовий фахівець, але дозволю собі висловити думку, що небезпека у нас не більша, ніж в усіх інших областях України. 

На сьогоднішній день, звісно, нам потрібно перемогти ворога, забрати усі свої території, вийти на свої кордони і, я сподіваюсь, що це станеться  найближчим часом.  Ми заряджені, нам трохи треба зброї і все буде нормально.  Прийде той час, коли ми повернемось до нормального життя, будемо активно відновлювати місто, виробництва, створювати потужну державу, спроможну захистити себе без зовнішньої допомоги

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.