Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:47:27

У Чернігові ліквідують дві школи та два дитячих садочки

30.06.2022   16:20Агенцiя

Ліквідувати юридичні особи шкіл №18, №21, дитсадків — №5, №61, реорганізувати школу №36. Відповідні рішення прийняли депутати на засіданні сесії Чернігівської міської ради 30 червня.

Школи №№18, 21

Школи № 18 та № 21 ліквідовують у зв'язку з їх руйнуванням внаслідок авіадурів, які здійснили російські військові. Подальша експлуатація є неможливою. 

Це не вплине на можливість їх відбудувати в майбутньому, зазначив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Якщо ж юридичні особи зараз не ліквідувати, то місто й надалі нестиме фінансові витрати на утримання персоналу цих освітніх закладів, що в сьогоднішніх умовах є недопустим, зважаючи на недонадходження в міську казну і ризики не пройти цей бюджетний рік. 

— При будівництві школи, коли ми переможемо ворога і дійдемо до цього питання, звісно ми відновимо роботу закладу, присвоїмо йому номер. Це питання економії, — пояснив Владислав Атрошенко.  

Зазначимо, що всім учням цих двох навчальних закладів нададуть можливість продовжити навчання в будь-якому закладі загальної середньої освіти міста. 

 Реорганізація школи №36 

Школу №36 об’єднають зі школою №27. Таке рішення прийнято у зв'язку зі щорічною тенденцією до зменшення контингенту тих, хто там навчався, пояснив начальник Управління освіти Василь Білогура. 

— У цьому навчальному році, який закінчився, в школі №36 залишався контингент 175 дітей. Прогнозований контингент  на наступний навчальний рік — 123 дитини. Там поруч знаходиться  декілька навчальних закладів, зокрема, проєктом рішення пропонується реорганізувати цю школу шляхом приєднання до школи №27. По ній, до речі, ви також бачите ліцензований обсяг на 1200 учнів, при тому, що прогнозований контингент на наступний навчальний рік — 645 дітей. Фактично, це дає змогу, об’єднавши дані навчальні заклади, забезпечити освітній процес і, в той же час, раціонально управляти мережею і ресурсами Чернігова, — обґрунтував рішення Василь Білогура. 

Крім того, відповідно до рішення виконкому від 30 травня 2022 року у школу № 36 призупинено набір перших класів. Територію обслуговування, закріплену за зазначеним закладом, було перерозподілено між ЗЗСО № 27 та ЗЗСО № 30. 

Прийняті рішення обумовлені необхідністю економії коштів міського бюджету, зокрема, освітня субвенція з державного бюджету для Чернігова вже скорочена на 10%. Так, для нашого міста мова про суму у понад 56 млн грн, а при збереженні мережі закладів освіти та встановлених розмірів педагогічного навантаження, вже сьогодні на виплату заробітної плати вчителям не вистачає більше 28 млн грн. 

 

Дитячі садки №5 та №61 

Освітній процес у дитсадку №5 було призупинено ще 1 вересня 2019 року, тоді рішення прийняли на підставі експертних висновків, згідно яких стан будівлі визнано незадовільним, що унеможливлював подальшу організацію освітнього процесу згідно з вимогами санітарної, пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту.

Наразі дитсадки, які територіально знаходяться поруч, а це заклади №2 та № 10 повністю задовольняють потреби мікрорайону «Шерстянка».

Аналогічна ситуація і стосовно дитячого садка №61, там освітній процес призупинили 1 вересня 2020 року.  Контингент дітей є куди розподілити, поруч там знаходяться дитсадки № 26, № 37, № 54.

Саме тому прийнято рішення про ліквідацію юридичних осіб цих двох дошкільних закладів освіти  

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.