Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:31:45

Школярі Чернігівської області навчаються дистанційно

18.04.2022   22:50Агенцiя

Освітній процес на Чернігівщині триває. Наразі він організований у дистанційній формі в усіх громадах області, крім двох у Чернігівському районі (громади були окуповані).

Там школярі поки що перебувають на канікулах. Загалом в області дистанційне навчання організовано в 400 закладах загальної середньої освіти.

Чи не найпізніше повернулися до навчання діти в Чернігові — 11 квітня. Через те, що будівлі 27 із 34 шкіл обласного центру зазнали пошкоджень під час бойових дій, вчителі працюють дистанційно, переважно з дому. У кого є найближчий навчальний заклад, в якому є світло й Інтернет, — може звернутися туди. Є також вчителі, як повідомляє Чернігівська міська рада, які працюють з навчальних закладів в інших областях.

До слова, на сьогодні дізнатися про повернення до навчання (незалежно від місця знаходження) можна за допомогою телеграм-бота @EducationUaBot. Його розробила команда Міністерства освіти і науки України за підтримки Швейцарії у партнерстві зі Швейцарсько-українським проєктом DECIDE.

Використання чат-боту спрощує пошук інформації для школярів, студентів, їхніх батьків, вчителів і науковців.

Так, чат-бот допоможе знайти необхідну інформацію про:

  • пошук садочка, школи або коледжу за кордоном;
  • онлайн-навчання в Україні;
  • відновлення особистих документів про освіту;
  • продовження викладання та роботи під час війни.

Нагадаємо, на Чернігівщині внаслідок бойових дій пошкоджено 63 заклади загальної середньої освіти та 4 зруйновано. Також пошкоджено 44 садочки, зруйновано 5.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини