Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:49:29

На дистанційне навчання у Чернігові будуть переводити класи, де хворіє понад 30% учнів, і школи, де більше 50% таких класів

26.01.2022   08:57Агенцiя

Рішенням міської Комісії з питані техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, прийнятим сьогодні, 25 січня, встановлені критерії для переведення шкіл та окремих класів у Чернігові на дистанційне навчання у зв’язку з захворюваністю учнів.

На сьогодні в закладах загальної середньої освіти міста, на жаль, зберігається динаміка зростання кількості захворювань як на ковід, так і на ГРВІ. Фактично станом на сьогодні підтверджених випадків захворювання на ковід – 53 (ще вчора було 40), тобто 13 нових. А якщо говорити про захворюваність на грип та ГРВІ, то середній показник по закладах середньої освіти міста на сьогодні – 32,4% учнів (вчора було 29%), доповів на засіданні комісії керівник міського управління освіти Василь Білогура.

- Враховуючи те, що динаміка зростання зберігається, ми маємо вживати запобіжних заходів. Пропонуємо, щоб навчальний заклад у залежності від ситуації могли приймати відповідне рішення – і відправляти на дистанційне навчання або клас, або паралель, або весь навчальний заклад. При цьому хотілось би максимально дати можливість зберегти навчання в очному режимі для початкової школи,- зазначив він.

Відповідно до цих пропозицій, які стали основою для рішення комісії, керівники закладів загальної середньої освіти міської ради мають у разі ускладнення епідемічної ситуації  приймати рішення щодо організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання за таких умов:

Для здобувачів освіти окремих класів - у випадку відсутності через хворобу 30% і більше здобувачів освіти класу;
Для всіх здобувачів освіти 5 – 11-х класів - у випадку організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання для 50% і більше класів закладу освіти.

У додатковому коментарі журналістам щодо цього рішення керівник управління освіти зазначив, що після встановлення цих критеріїв кожен навчальний заклад буде орієнтуватися по своїй ситуації з захворюваністю і приймати рішення про форму навчання на педагогічній раді. Але вже зараз перевищили ці критерії та у зв’язку зі високою захворюваністю повністю перейшли на дистанційне навчання школи № 3, 4, 6, 9, частково -  №24 і 27. На підставі вже сьогоднішньої кількості хворих - школи №27 і 13 на дистанційному навчанні повністю будуть від завтрашнього дня.

З повним текстом рішення комісії можна ознайомитися за посиланням.


Прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини