Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:19:11

Про молодь для молоді: в Корюківці підлітки зняли фільм «Неповнолітні»

18.12.2021   18:01Агенцiя

У суботу, 11 грудня, відбулася прем’єра молодіжного фільму «Неповнолітні». Корюківські підлітки самі відзняли фільм «Неповнолітні» про перше кохання.

Показ у Корюківці відвідали приблизно 400 глядачів. Кінострічку знімали два місяці, а чотири – монтували. Жодного професіонального актора чи спеціаліста до роботи над фільмом не залучали.

Загалом у зйомках фільму взяли участь майже 60 акторів.

Роль головного героя Антона зіграв 15-річний Ростислав Хоменко, учень Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Роль Ніки виконала 16-річна учениця Корюківської четвертої школи Вероніка Запека.

Місцеві благодійники виділили на фільм 35 тисяч гривень.

 «Ідея зняти невеличку кінострічку належала мені. На той час я вважала, що для реалізації вистачить звичайного мобільного телефона, на який і знімемо півгодинний фільм. Однак коли я поділилася своїм задумом з Антоном Обаразом, зрозуміла, що моя ідея була зовсім не амбітною, порівняно з його планами. Виявилося, що для фільмування потрібна камера, мікрофони, освітлення та багато іншого», – розказала продюсерка фільму, заступниця директора КМЦ «КУБ» Анна Станіславська.

Саундтрек до фільму записували у професійній студії, а ось текст пісні написав сам Антон Обараз. Задум кінострічки полягає в тому, щоб показати життя підлітків без прикрас. Є двоє головних героїв — Антон і Ніка, учні четвертої та першої міських шкіл. Учні цих закладів не дружать між собою. Удома в кожної дитини свої проблеми, що є віддзеркаленням не лише її стосунків із ровесниками, а й негараздів батьків. На тлі цього поглиблюється нерозуміння між батьками та дітьми, останні інколи намагаються знайти істину в алкоголі тощо. Перше кохання між Антоном і Нікою не схвалюють батьки та не сприймають їхні ровесники. На перший погляд, фільм наче немає логічного фіналу, остання сцена обривається на пів кадрі. Таким рішенням фільммейкери намагалися донести, що підлітки мають проблеми, з якими часто залишаються сам на сам. Кінофільм «Неповнолітні» показали в Будинку культури двома сеансами. Усі зібрані від продажу квитків кошти в сумі 17 900 гривень організатори розподілили між акторами та членами знімальної групи.

джерело

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини