Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:33:47

14 бюджетів громад втратять частину освітньої субвенції

02.12.2021   09:10Агенцiя

Опубліковано проєкт державного бюджету на 2022 рік (ред. до 2 читання). Змінено підходи до розподілу освітньої субвенції.

 

Видатки на галузь зросли на понад 8%, відповідно на таку ж цифру має зрости дохід педагогів, адже з 1 грудня зросла ЄТС. Але не всі бюджети Чернігівщини матимуть відповідне зростання трансфертів.
 
Найбільше зростання обсягу освітньої субвенції матимуть бюджети Олишівки (+33%), Плисків (+21%) та Нової Басані (+20%). Обласний бюджет має +15%, а місто Чернігів +12%.
 
Більшість бюджетів матиме зростання освітньої субвенції на рівні +1-2%, а бюджети Семенівки, Борзни та Понорниці навпаки втратять відповідно 5-7-9% порівняно з 2021 роком. Загалом зменшення обсягів освітньої субвенції торкнеться 14 з 58 місцевих бюджетів області.
 
В пошуках оптимальної формули освітньої субвенції знову вийшло щось, що вийшло. Знаю, що багато громад вже заявили про нестачу, навіть при хорошому показнику наповнюваності класів. При тому що значну частину видатків на освіту місцеві бюджети не зможуть покрити за рахунок додаткової дотації, адже її обсяг зменшено у 2 рази.
 
З хорошого - показник базової дотації для бюджетів області зменшився на 60 млн.грн. (з 310 до 250), що свідчить про зростання спроможності місцевих бюджетів Чернігівщини на фоні всеукраїнського показника.
 
Бюджетна дедецентралізація триває.



Ратан АХМЕДОВ

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини