У Прилуках розробляють нове меню на 2022 рік та визначаються із вартістю шкільного харчування
У Прилуках створили міжвідомчу робочу групу, яка покликана розробити чотирьохтижневе сезонне меню, згідно нових норм харчування (постанова Кабміну №871 від 18 серпня) та відповідно до нього визначити вартість шкільного харчування.
До складу робочої групи увійшли профільний заступник міського голови, управлінці системи освіти, спеціалісти КП "КХП"Шкільний", що спеціалізується на шкільному харчуванні.
Це одне із фінальних засідань. Наразі, у Прилуках готуються до запуску тендерних пропозицій із надання відповідних послуг.
«Ми повинні передбачити всі ті зміни, які на сьогоднішній день рекомендовані порядком організації харчування в закладах загальної середньої освіти та закладах дошкільної освіти вийти на ту оптимальну вартість , яка була б на сьогоднішній день дійсно реально спроможною ще й для батьків , а також для міського бюджету. Зважаючи на всі ці моменти буде підготовлено проект рішення, який буде винисено на розгляд членів виконавчого комітету для остаточного його затвердження», - розповіла заступник міського голови Тетяна Шкуренко.
18 серпня Уряд прийняв зміни до постанови Кабміну від 24 березня 2021 р. №305 «Про затвердження норм та порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» (постанова Кабміну від 18 серпня 2021 р. №871).
Документом передбачено відтермінування застосування нових норм харчування до 1 січня 2022 року у разі наявності діючих до 31 грудня 2021 року договорів на постачання харчових продуктів або надання послуг з харчування. Нове меню з 1 вересня 2021 року введуть лише ті школи, які мають таку змогу.
«Так, зокрема змінами у цьому порядку передбачено чотиритижневе сезонне меню, яке фактично складено за рекомендаціями одного з відомих шеф-поварів в Україні як Євгена Клопотенка, знову ж таки на слуху було власне обговорення і цього меню, страв , які рекомендує український шеф-повар вводити у раціон шкільного харчування», - сказала посадовець.
Крім цього до розробки меню для прилуцьких школярів та вихованців дитячих садочків враховували їх вподобання та професійні рекомендації технологів КП "КХП"Шкільний".
«За скільки десятків років існування цього підприємства (КП "КХП"Шкільний") в нього є фактично реальний погляд на те , що діти міста Прилуки люблять їсти, а що можливо їм буде і не до смаку тому, що коли ми аналізуємо ті технологічні картки, які на сьогоднішній день запропонувало МОЗ то зрозуміло є цілий ряд страв меню, які навряд чи діти їли вдома і чи навряд чи вони будуть їсти в школі бо це велике питання на скільки їхні смакові рецептори призвичаєні от саме до таких страв і тому впровадження поступове цього меню повинно буди теж свідомим, адже це гроші як батьківські так і міського бюджету вони повинні бути раціонально використані, але основне - діти мають бути ситі, нагодовані, здорові», - пояснила Тетяна Шкуренко.
Технологічні карти для страв, що готуватимуть дітям у школах Міністерство охорони здоров'я України опубліковало 27 жовтня.
Матеріали – у вільному доступі і будь-яка школа може використовувати їх без повторного погодження.
КП ТК "Прилуки"
Останні новини Чернігівщини
«3000 км Україною» – програма стартувала у тестовому режимі для прифронтових регіонів 11:34
Уряд ухвалив низку рішень, що забезпечать додаткову підтримку жителів прифронтових територій та започаткують системне державне фінансування пасажирських залізничних перевезень.
Стартували безоплатні освітні заходи з розвитку професійних навичок жінок 10:56
25 листопада відбувся перший онлайн-тренінг «Лідерство і соціальна відповідальність у бізнесі. Мистецтво партнерств» у межах програми «Підтримка розширення економічних прав жінок в Україні».
Директор підприємства підозрюється у заволодінні бюджетними коштами на ремонті лікарні 10:49
За процесуального керівництва Козелецької окружної прокуратури повідомлено про підозру директору підприємства у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в умовах воєнного стану та у видачі завідомо неправдивих офіційних документів службовою особою (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
«Спас Чернігівський: Собор як місце єднання»: у Софії Київській презентували спецвипуск журналу про чернігівську пам’ятку 10:13
Вчора у Національному заповіднику «Софія Київська» провели презентацію спецвипуску журналу «Антиквар», присвяченого чернігівському Спасо-Преображенському собору.
Городнянські поліцейські відсторонили від керування нетверезого водія, вміст алкоголю в крові якого перевищував допустиму норму більш ніж у 14 разів 09:35
Поліцейські сектору реагування патрульної поліції ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції викрили 53-річного водія автомобіля ВАЗ, який керував транспортом у стані алкогольного сп’яніння. На правопорушника складено адміністративні матеріали.