Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:43:53

Линовиця та довкілля: далі буде…

06.09.2021   14:54Агенцiя

«Дорогу здолає той, хто йде. Опікуючись питаннями захисту довкілля нашої громади, ми побачили не лише варіанти вирішення екологічних проблем, а й можливості змінювати нашу громаду на краще, робити її привабливою та комфортною для себе та наших гостей», −

 − саме такі враження пролунали від працівників селищної ради та жителів Линовицької громади, які взяли участь у проєкті «Розробка та сприяння запровадженню політики охорони навколишнього середовища Линовицької громади». Спілкування проходило у рамках підсумкової консультації, що відбулася в Линовиці 28 серпня 2021 р.

Впродовж десяти місяців реалізації проєкту, Линовицька громада за підтримки експертів Сіверського інституту регіональних досліджень доопрацювала та затвердила нову Стратегію розвитку, в якій захист довкілля визначений одним з пріоритетних напрямків. Водночас Линовицька громада першою в Чернігівській області пройшла процедуру стратегічної екологічної оцінки на проєкт Стратегії відповідно до чинних вимог законодавства. Окрім цього, розроблені 4 проєкти регуляторних актів та галузева  відповідна галузева програма, які також спрямовані на реалізацію політики захисту довкілля громади. Також серед продуктів проєкту – промоційний відеофільм «Линовиця та довкілля: зміни, що настають» та інфографіка, в якій покроково представлений алгоритм проходження стратегічної екологічної оцінки.

Але найголовніше – місцеві жителі отримали поштовх до змін: не лише систематично прибирають територію громади, а також пропонують та реалізують ідеї щодо її функціонального призначення і декоративного оформлення. Дедалі ошатнішими стають центр Линовиці та графський парк, триває реставрація в’їзної брами де Бальменів, яка буде візитівкою громади. Також облаштовуються зони відпочинку на водоймах, спортивні та дитячі майданчики, висаджуються дерева та квіти. Причому йдеться не лише про Линовицю як центральну садибу, відповідна практика поширюється на інші села громади.

Під час консультації обговорювали не тільки здобутки проєкту і подальшу діяльність щодо охорони довкілля, а також доопрацювали заявку на конкурс Мінрегіону «Кращі практики місцевого самоврядування», яку громада подаватиме у вересні. Загалом, екологічна складова посіла чільне місце в розвитку території громади, про що свідчать плани з подальшого озеленення її території, створення безпечних умов відпочинку на озерах та ставках, збереження та примноження природно-заповідного фонду.

Проєкт «Розробка та сприяння запровадженню політики охорони навколишнього середовища Линовицької громади» здійснюється Сіверським інститутом регіональних досліджень за підтримки Міжнародний фонд «Відродження» та European Union in Ukraine в рамках грантового компоненту проєкту EU4USociety. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу.

Контакти: Дмитро Казіміров

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини