Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 08:16:25

Слона треба їсти ложкою – чи не так?

08.06.2021   09:14Агенцiя

Представники п`яти територіальних громад Чернігівщини (Бахмацька, Борзнянська, Дмитрівська, Понорницька та Талалаївська) 7 червня взяли участь у кущовому семінарі «Основи партисипативного стратегічного планування».

Відкрив його Бахмацький міський голова Павло Шимко. Він наголосив на важливості для всіх громад запровадження такого типу організації діяльності (особливо – нещодавно утворених), адже це сприяє  ефективності їх роботи.

Директор Центру підвищення кваліфікації Володимир Бойко розповів про загальні засади стратегічного планування та його нормативно-правове забезпечення в Україні. Згадувалися й зміни в законодавстві, що передбачають обов`язквість їх розробки для громад із чисельністю понад 10 тис. мешканців та стратегічних планів розвитку для менших базових адміністративно-територіальних складових. Також йшлося про узгодженість стратегічного так просторового планування, окремі процедурні аспекти стратегічної екологічної оцінки.

Надалі учасники навчання докладно познайомилися з наявною методикою розробки стратегій – починаючи від створення робочої групи до впровадження та моніторингу реалізації, засобами партисипації, що використовуються на всіх етапах.

За підсумками семінару посадовці отримали не лише інформацію, але й пакет документів, які разом дозволяють розпочати процес стратегічного планування, а саме – його аналітичну складову, провести перше засідання робочої групи та готуватися до другого. В разі успішного просування наприкінці серпня проводитиметься наступне навчання.

Чернігівський центр підвищення кваліфікації

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини