Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:18:00

Про харчову безпеку у школах і дитсадках йшлося під час вебінару

13.05.2021   15:00Агенцiя

11 травня відбувся черговий онлайн-семінар за програмою «Система НАССР для навчальних закладів», ініційований громадською організацією «Ресторанна гільдія» за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні, Торгово-промислової палати, Аграрного союзу України та компанії «Profi club».

З-поміж іншого йшлося про типові труднощі під час перевірок контролюючими органами операторів ринку, котрі працюють у сфері забезпечення харчуванням закладів освіти.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен, який був серед спікерів, під час свого виступу ознайомив присутніх з основними вимогами до організації харчування дітей в освітніх закладах, із законодавчою базою щодо здійснення державного контролю у сферах безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства та з переліком заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства, які планово або позапланово здійснюють фахівці Держпродспоживслужби.

За словами Юрія Павлішена, є базові вимоги до суб’єктів господарювання, що надають послуги з харчування дітей, зокрема, наявність реєстрації оператора ринку, закупівля харчових продуктів у зареєстрованих виробників (постачальників) або тих, хто має експлуатаційний дозвіл, відповідність законодавчо визначеним санітарно-гігієнічним нормам, розроблена і впроваджена на виробництві система НАССР.

Також доповідач зупинився на положеннях нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, у якому важливу роль відіграють нові підходи до організації харчування школярів. Зокрема, документ визначає  основні групи продуктів, які обов’язково мають бути в раціоні дитини, та вимоги до цих продуктів, правила облаштування обідніх зон згідно із санітарним законодавством.

Учасники вебінару дізналися і про затверджені у березні цього року норми та Порядок організації харчування в закладах освіти і дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Юрій Павлішен також розповів про  форми заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів і відповів на численні запитання учасників зібрання.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.