Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:09:55

Відбувся вебінар з питань впровадження наставництва над дитиною

06.04.2021   10:28Агенцiя

5 квітня відбувся вебінар з питань впровадження наставництва над дитиною, яка перебуває в закладі інтернатного типу, для фахівців із соціальної роботи Сухополов’янської, Ладанської, Линовицької, Малодівицької територіальних громад.

Марія Голік, методист обласного центру соціальних служб, звернула увагу на особливості пошуку та підбору кандидатів у наставники, адже ключовим принципом наставництва є безпека та емоційний комфорт дитини – дотримання меж у наставницьких стосунках, докладання наставником зусиль для формування довіри дитини до нього. Саме тому під час організації наставництва слід ретельно враховувати критерії добору наставника та принципи взаємодобору пари «дитина-наставник», про які розповіла методист.

Також під час вебінару обговорено повноваження фахівців із соціальної роботи, служб у справах дітей та закладів освіти відповідно до постанови КМУ від 04.07.2017 № 465, зокрема  проведення інформаційних кампаній з метою поширення інформації про наставництво, добір кандидатів у наставники, сприяюння в установленні наставницьких стосунків, супроводження наставників і дітей, які потребують соціально-психологічної підтримки.

Якщо Ви маєте бажання бути наставником  –  турботливим дорослим другом, який стане для дитини значущою людиною, який хоче і може присвячувати їй свій час, знання та сили, звертайтесь до обласного центру соціальних служб або до фахівця із соціальної роботи за Вашим місцем проживання.

Чернігівський обласний центр соціальних служб

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини