Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:37:56

Новобілоуська громада працює над забезпеченням якості та доступності освіти

22.02.2021   14:53Агенцiя

Експерти Центру «Доброчин» Олександр Підгорний та Юрій Паперний продовжують роботу по реформуванню освітніх мереж в Новобілоуській та Деснянській територіальних громадах задля забезпечення освіти належної якості.

19 лютого експерти провели 2 зустрічі в селах Рудка та Кувечичі Новобілоуської громади.

На зустріч із педагогічним колективом школи с. Кувечичі говорили про оптимізацію освітнього процесу на територіальному рівні та життя в нових умовах реформування освіти - питання які турбують педагогів, керівництво школи та управління освіти Новобілоуської ТГ.

В селі Рудка більше акцентували на важливості освітнього потенціалу шкіл та з'ясовували конкурентні переваги в порівнянні з сусідніми освітніми закладами. Що важливо врахувати: 1) якість освіти; 2) рівень менеджерського вміння; 3) вчителі та галузь; 4) інфраструктура.

В громаді робоча група вже обговорювала деталі плану реформування освітньої мережі, базуючись на попередньому аналізі існуючої освітньої мережі та враховуючи напрацьовані критерії якості освіти.  

Тільки завдяки реформи освітньої мережі можна забезпечити однаковий доступ до якісної середньої освіти усім жителям громади. Тому важливо розробити план розвитку освітньої мережі, із чітким прорахунком спроможності громади її утримувати у майбутньому.

Учасники зустрічей погодилися, що потрібно робити спільні кроки для нарощування потенціалу освітнього простору всієї громади, брати спільну відповідальність та впроваджувати плани в життя.
 
Метою проекту “Захист інтересів громад через управління конфліктами”, що здійснюється Центром «Доброчин» за підтримки Програми МФВ «Демократична практика”, є  участь громадян в проведенні реформ освіти та місцевого самоврядування.

Останні новини Чернігівщини

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.

24 квітня: цей день в Україні і світі

24 квітня: цей день в Україні і світі 11:21

ДЕНЬ 791 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 791 RUSSIAN AGRESSION